When to use your skincare products

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 4 σχόλια
When to use your skincare products ή για να το πούμε στη γλώσσα μας, πότε πρέπει να χρησιμοποιούμε τα προϊόντα περιποίησης στη ρουτίνα μας. Με τόσα πολλά και διαφορετικά προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά, είναι πάρα πολύ εύκολο να μπερδευτούμε. Όταν έχουμε περισσότερα από δύο serums, καθαριστικά προσώπου και κρέμες πως θα ξέρουμε ποιο θα χρησιμοποιήσουμε πρώτο και τι θα ακολουθήσει μετά; Τι γίνεται με την κρέμα ματιών και τα toners;

Όλα αυτά με έχουν απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν. Έτσι έκατσα λοιπόν και το έψαξα λιγουλάκι. Διάβασα από εδώ, διάβασα από εκεί και νομίζω πως τις καλύτερες συμβουλές τις βρήκα από την skinguru Caroline Hirons, της οποίας το blog αν δεν γνωρίζετε πρέπει οπωσδήποτε να το μάθετε. Δικές της είναι και οι παρακάτω συμβουλές και οδηγίες που σας παραθέτω. Πάμε λοιπόν...


Πρωί 
Βασικός στόχος της πρωινής ρουτίνας είναι να προετοιμάσει το δέρμα για την ημέρα που ξεκινάει. Η φροντίδα της επιδερμίδας το πρωί είναι τόσο σημαντική όσο και το πρωινό μας ντουζ ή το πλύσιμο των δοντιών. Πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε το πρωί είναι να πλύνουμε το πρόσωπο μας, κατά προτίμηση με ένα μη αφρίζον καθαριστικό. Μπορούμε να επιλέξουμε ένα κρεμώδες, ένα balm ή ένα gel. 
Τώρα σειρά έχει το acid toner, ένα toner που περιέχει κάποιο οξύ και σκοπό έχει να χαμηλώσει το ph της επιδερμίδας μας ( η Clarins, η Pixi & η  REΝ έχουν πολύ ωραίες επιλογές). Τώρα είναι η ώρα να χεησιμοποιήσετε και ένα ενυδατικό τόνερ (ή μόνο αυτό αν δεν θέλετε το acid toner) για να επαναφέρετε την υγρασία στην επιδερμίδα μετά τον καθαρισμό. 
Στη συνέχεια εφαρμόζουμε την κρέμα ματιών. Μην την αφήνετε για το τέλος γιατί δεν θα μπορεί να απορροφηθεί σωστά από την περιοχή. 
Προχωράμε τη ρουτίνα μας με την εφαρμογή του serum ή κάποιου λαδιού αν προτιμάτε. Αν όμως χρησιμοποιείτε και τα δύο, βάλτε πρώτα το λάδι και μετά το serum για καλύτερη απορρόφηση από την επιδερμίδα. 
Τέλος, εφαρμόστε την ενυδατική που ταιριάζει στο δικό σας δέρμα και στις δικές σας ανάγκες. Πάνω από την ενυδατική σας προσθέστε και το αντηλιακό σας. Η Caroline αναφέρει (και εγώ συμφωνώ) ότι το αντηλιακό μας πρέπει να είναι ένα ξεχωριστό προϊόν και όχι ενσωματωμένο στην ενυδατική κρέμα. Ξέρω πως είναι ένα επιπλέον βήμα αλλά είναι για το καλό μας. Το SPF (χημικό ή φυσικό) είναι ένα ισχυρό και κυρίαρχο συστατικό για να ενσωματωθεί σε μια κρέμα ημέρας η οποία θα μας προσφέρει και άλλα οφέλη (τουλάχιστον έτσι θα ισχυρίζεται). Από μια κρέμα χωρίς αντηλιακή προστασία θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο όλα της τα οφέλη για το δέρμα μας. 


Βράδυ
Ξεκινάμε πάλι με τον καθαρισμό του προσώπου, ο οποίος αυτή τη φορά πρέπει να είναι διπλός (ιδιαίτερα αν έχουμε φορέσει αντηλιακό κατά τη διάρκεια της ημέρας). Την πρώτη φορά θα αφαιρέσουμε το μακιγιάζ μας και όλη τη "βρωμιά" της ημέρας. Προτιμήστε ότι καθαριστικό σας αρέσει για αυτό το στάδιο είτε είναι micellaire, gel ή κάποιο βασισμένο στο λάδι (έχει καλύτερο αποτέλεσμα διαλύοντας το μακιγιάζ κλπ). Ο δεύτερος καθαρισμός είναι για να καθαρίσουμε το πρόσωπό μας και εμένα μου αρέσει να χρησιμοποιώ για αυτό το σκοπό ένα καθαριστικό που έχει να προσφέρει κάτι στην επιδερμίδα μου. 
Όπως και το πρωί, σειρά έχουν τα toners και η κρέμα ματιών
Τέλος, τώρα είναι η ώρα να χρησιμοποιήσετε τυχόν "θεραπείες". Μπορεί να είναι κάποιο λάδι προσώπου, ένα αντιρυτιδικό προϊόν (με βιταμίνη Α) ή ότι άλλο προτιμάτε. Ανάλογα με το είδος συνεχίζετε ή όχι με την ενυδατική σας για το βράδυ. Εγώ πάντα τη χρησιμοποιώ γιατί μου αρέσει η αίσθηση που αφήνει στο πρόσωπό μου. 


Θέλω να πιστεύω ότι όλα τα παραπάνω σας βοήθησαν και δεν σας μπέρδεψαν. Φυσικά αν εσείς ακολουθείτε μια διαφορετική ρουτίνα η οποία δουλεύει, καλά θα κάνετε να τη συνεχίσετε και να μη μου δίνετε σημασία. Όλα τα παραπάνω είναι απλά συμβουλές και όχι κάτι δεσμευτικό. Εγώ από τότε που άρχισα να χρησιμοποιώ την παραπάνω ρουτίνα, έχω δει το δέρμα μου να ανταποκρίνεται καλύτερα  στα προϊόντα που χρησιμοποιώ.

Ραντεβού στο επόμενο post.

Φιλιά!!
Αθηνά

4 σχόλια:

  • Unknown είπε...

    toner και κρέμα ματιων δεν χρησιμοποιώ! ειμαι σχεδον 21 :p και νομίζω οτι δεν το χρειάζομαι! μου άρεσε πααρα πολύ το ποστ! ;)

  • Unknown είπε...

    Πολύ βοηθητικό το post σου αλλά χμμ... Μπορώ να πω πως με προβλημάτισες λίγο. Εγώ χρησιμοποιώ αφρό κατά της ακμής το πρωί και gel καθαρισμού το βραδύ μετά φυσικά από το ντεμακιγιάζ μου. Γιατί όμως προτείνεις να μην χρησιμοποιούμε αφρούς το πρωί;
    http://marinas-thoughts.blogspot.gr/

  • Athina είπε...

    @Marina Savva
    Από όσα έχω διαβάσει, ο αφρός δε συνιστάται γιατί ορισμένοι αφροί ξηραίνουν την επιδεμρίδα αφαιρώντας της τα απαραίτητα έλαια με αποτέλεσμα αυτή να προσπαθεί να τα αναπληρώσει παράγοντας ακόμα περισσότερα.
    Αν στην δική σου επιδερμίδα και στις δικές σου ανάγκες ο αφρός λειτουργεί δε νομίζω πως υπάρχει λόγος να ανησυχείς.
    Σε ευχαριστώ!
    Φιλιά!

Δημοσίευση σχολίου

 

©Copyright 2015 Beauty Notes by Athina | TNB