Beauty Oils 101

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 1 σχόλια
Τα beauty oils δηλαδή τα λάδια ομορφιάς ακούγονται πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό. Γιατί άραγε όλοι μιλούν γι' αυτά;
Υπάρχουν τόσα πολλά και διαφορετικά και δεν ξέρουμε τι να διαλέξουμε αλλά κυρίως δεν ξέρουμε σε τι θα μας ωφελήσουν. Άλλα καθαρίζουν τους πόρους, ενυδατώνουν την επιδερμίδα και άλλα επανορθώνουν τις φθορές των μαλλιών ή λειαίνουν τις ρυτίδες. 


Τα λάδια (παραδοσιακή συνταγή ομορφιάς των γυναικών εδώ και αιώνες) έχουν κάνει δυναμική εμφάνιση τα τελευταία χρόνια. Εμπεριέχονται σε καλλυντικά ή διατίθενται αυτούσια και ικανοποιούν πολλές και διαφορετικές ανάγκες. Επιπλέον, χάρη στις προηγμένες συνθέσεις τους ορισμένα δεν προκαλούν λιπαρότητα, αντίθετα με ότι μπορεί να πιστεύαμε. 

Λάδια για το πρόσωπο
Στο παρελθόν αναζητούσαμε κρέμες και καθαριστικά προσώπου στην ετικέτα των οποίων δεν αναγραφόταν η λέξη "oil". Ο λόγος ήταν ότι φοβόμασταν ότι τέτοιου είδους βαριές συνθέσεις θα έκλειναν τους πόρους και θα προκαλούσαν υπερβολική έκκριση σμήγματος. Πλέον όμως, τα λάδια για το πρόσωπο είναι εξαιρετικά ελαφριά και απορροφώνται τόσο εύκολα ώστε δύσκολα γίνεται αισθητή η διαφορά τους από τα υπόλοιπα ανάλογα προϊόντα. Επιπλέον, όσα περιέχουν λεβάντα διαθέτουν αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που βοηθούν στην αντιμετώπιση προβλημάτων όπως σπυράκια και εξανθήματα.
Μια από τις πιο συχνές απορίες, είναι και το αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα λάδια συνδυαστικά με άλλα καλλυντικά. Όσο και αν ακούγεται περίεργο, τα λάδια μπορούν ακόμα και να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα της ενυδατικής. Συστατικά που υπάρχουν συνήθως στις κρέμες, όπως η γλυκερίνη, συμβάλλουν στη διατήρηση των επιπέδων υγρασίας της επιδερμίδας. Με τον ίδιο τρόπο λειτουργούν και τα λάδια, καθώς έχουν την ιδιότητα να συγκρατούν το νερό στις βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας. Η ταυτόχρονη εφαρμογή ενυδατικής κρέμας και λαδιού εξασφαλίζει βαθιά ενυδάτωση. Για να το πετύχουμε όμως αυτό θα πρέπει να εφαρμόζουμε το λάδι πάντα μετά την ενυδατική. Τα θρεπτικά συστατικά του μπορούν να διεισδύσουν στο δέρμα αφού διαπεράσουν την κρέμα αλλά το αντίθετο δεν είναι εφικτό. Τα λάδια συνδυάζονται πολύ καλά και με μία αντιγηραντική ή λευκαντική θεραπεία βασισμένη στη ρετινόλη. 


Λάδια για τα μαλλιά
Όσοι έχουν ανακαλύψει τη θαυματουργή δράση των ελαίων στα μαλλιά δεν τα αποχωρίζονται ποτέ. Υπάρχουν αρκετοί όμως που είναι ακόμα επιφυλακτικοί μαζί τους. Τα λάδια μπορούν να λειτουργήσουν και σαν leave-in conditioners, καθώς διαθέτουν μαλακτικές και επανορθωτικές ιδιότητες που βοηθούν ακόμα και τα πιο ταλαιπωρημένα μαλλιά να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση. Κάποια βασίζονται σε ένα συγκεκριμένο είδους ελαίου, ενώ άλλα σε μείξη ελαίων. Όσα περιέχουν έλαιο αργκάν, jojoba, εκχύλισμα καρπού ελιάς ή ηλίανθου ενυδατώνουν σε βάθος την τρίχα, καθώς εισχωρούν με ευκολία στο εσωτερικό της και την ενδυναμώνουν. 
Εκτός από την ενυδάτωση, προσφέρουν λάμψη στα μαλλιά και λειτουργούν σαν ασπίδα προστασίας από τον ήλιο, το χλώριο της πισίνας και τον αέρα. Εκείνα μάλιστα που είναι εμπλουτισμένα με αντιοξειδωτικό έλαιο αργκάν και εκχύλισμα ηλίανθου βοηθούν να μην ξεθωριάζει το χρώμα των μαλλιών. 

Λάδια για το σώμα
Τα κατάλληλα λάδια σώματος μπορούν να αναστρέψουν την κατάσταση επανορθώνοντας σε βάθος το δέρμα που έχει χάσει την ελαστικότητά του. Χάρη στις ειδικές τους φόρμουλες, απορροφώνται εύκολα, ενώ είναι εμπλουτισμένα με έξτρα αντιοξειδωτικά, ενυδατικά στοιχεία και άλλα πολύτιμα φυτικά έλαια, με αποτέλεσμα να θρέφουν και να αρωματίζουν την επιδερμίδα.


Πολυχρηστικά λάδια
Αποτελούν μια ολοκληρωμένη πρόταση περιποίησης καθώς χρησιμοποιούνται σε πρόσωπο, μαλλιά, σώμα, μέχρι και νύχια. Είναι μια πρακτική επιλογή και έχουν άμεσα αποτελέσματα όπου και αν τα εφαρμόσουμε. Αποτελούν ένα μυστικό ομορφιάς!

Ραντεβού στο επόμενο post.

Φιλιά!!
Αθηνά



1 σχόλια:

  • Unknown είπε...

    προτιμώ λάδια στο σώμα και στα μαλλιά! στο πρόσωπο είχα βάλει μία φορά και ειχα ξυπνησει με 2 σπυράκια... ε και δεν ξανα τολμώ :p

Δημοσίευση σχολίου

 

©Copyright 2015 Beauty Notes by Athina | TNB