7 Συνήθειες για Υγιή & Λαμπερή επιδερμίδα

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 0 σχόλια
Το να αποκτήσουμε μια υγιή και λαμπερή επιδερμίδα είναι επιθυμία όλων μας, μικρών αλλά και μεγάλων. Δεν γεννηθήκαμε όλοι με ένα αψεγάδιαστο και λαμπερό δέρμα και για να μπορέσουμε να το διατηρήσουμε λαμπερό και υγιή χρειάζεται μια προσπάθεια εκ μέρους μας. 
Ακούγεται πολύπλοκο αλλά στην ουσία είναι πολύ εύκολο, αρκεί να βρούμε τις σωστές συνήθειες που πρέπει να ακολουθούμε.


Σήμερα λοιπόν, μιλάμε για τις συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσουμε, όσο πιο σύντομα γίνεται, ώστε να αποκτήσουμε αλλά και να διατηρήσουμε ένα υγιές και λαμπερό πρόσωπο.

  • Καθιερώστε μια σταθερή ρουτίνα περιποίησης. Συνήθιζα να αλλάζω τα προϊόντα που χρησιμοποιούσα πολύ συχνά (η beauty blogger μέσα μου βλέπεις) και ορισμένες φορές τόσο συχνά που δεν τους έδινα την ευκαιρία για να έχουν κάποιο αποτέλεσμα. Μεγάλο λάθος. Έτσι εξηγείται που το δέρμα μου αντιδρούσε. Όταν όμως αποφάσισα να μείνω πιστή σε μια ρουτίνα περιποίησης το δέρμα μου άρχισε να βελτιώνεται αισθητά. Το πρώτο βήμα ήταν να βρω τον τύπο της επιδερμίδας μου, το δεύτερο να βρω προϊόντα που να του ταιριάζουν και το τρίτο και πιο σημαντικό να τα χρησιμοποιώ συστηματικά και όχι όποτε το θυμόμουν.
  • SOS - Φοράτε αντηλιακό καθημερινά. Πρέπει να φοράμε το αντηλιακό μας καθημερινά, χειμώνα καλοκαίρι. Ακόμα και όταν δεν έχει ήλιο. Οι ακτίνες UV είναι ύπουλες και παρ' όλο που δεν τις βλέπουμε αυτές είναι εκεί και είναι ικανές να εισχωρήσουν στο δέρμα ανά πάσα στιγμή ακόμα και όταν έχει συννεφιά ή μέσα από ένα παράθυρο. Όλοι ξέρουμε τι μπορεί να μας προκαλέσουν και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το επαναλάβω.
  • Η απολέπιση είναι ένα από τα καλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για την επιδερμίδα μας, καθώς απομακρύνει όλα τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνειά της αφήνοντάς μας με ένα δέρμα απαλό και λαμπερό. 


  • Η χρήση αντιοξειδωτικών στην ρουτίνα περιποίησης. Η πρόληψη είναι καλύτερη από την θεραπεία και σε αυτό το σημείο είναι που κάνουν την εμφάνισή τους τα αντιοξειδωτικά. Οι βιταμίνες Α, C και Ε καθώς και το πράσινο τσάι καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες αποτελούν μια κύρια αιτία γήρανσης. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν επιπλέον στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου, βοηθώντας την επιδερμίδα να είναι πιο υγιής. 
  • Ο συχνός καθαρισμός των πινέλων μας είναι απαραίτητος. Δεν είμαι η μοναδική νομίζω που θεωρώ το πλύσιμο των πινέλων αγγαρεία. Είναι όμως κάτι που πρέπει να γίνεται όσο πιο συχνά μπορούμε για να αποφύγουμε την εξάπλωση των βακτηρίων στο πρόσωπό μας και κατ' επέκταση τα σπυράκια. Εγώ προσπαθώ να πλένω τα πινέλα  μου μια φορά την εβδομάδα και νομίζω ότι τα καταφέρνω.
  • Ποτέ μην πάτε για ύπνο χωρίς να έχετε αφαιρέσει το μακιγιάζ σας. Όλοι λίγο ή πολύ έχουμε βρεθεί να έχουμε γυρίσει σπίτι αργά και κουρασμένοι και να μην έχουμε το κουράγιο να ξεβαφτούμε και κατά συνέπεια να πέφτουμε έτσι για ύπνο. Μεγάλο λάθος, το οποίο όλοι μετανιώσαμε το επόμενο πρωί. Γι' αυτό όσο κουρασμένοι και ξενυχτισμένοι και αν είμαστε πρέπει να κάνουμε ντεμακιγιάζ (έστω και με ένα μαντιλάκι καθαρισμού) και να βάζουμε την ενυδατική μας. Το δέρμα σας θα σας ευχαριστεί.
  • Μην ξεχνάτε το λαιμό. Δηλώνω και εγώ ένοχη ότι σχεδόν πάντα σταματούσα την περιποίησή μου στο πρόσωπο και ξεχνούσα την περιοχή του λαιμού. Ο λαιμός είναι από τα πρώτα μέρη του σώματος που θα δείξουν τα σημάδια γήρανσης γι' αυτό θα πρέπει να τον φροντίζουμε εξίσου καλά με το πρόσωπό μας. Δεν παίρνει πάνω από λίγα δευτερόλεπτα να απλώσουμε την κρέμα και το serum μας και στην περιοχή του λαιμού. 
Πόσες από αυτές τις συνήθεις ακολουθείτε ήδη;


Ραντεβού στο επόμενο post.

Φιλιά!!
Αθηνά

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©Copyright 2015 Beauty Notes by Athina | TNB