Πείτε αντίο στην ακμή (σε κάθε ηλικία)

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 2 σχόλια
Η ακμή έχει βρει τον τρόπο να μας καταδιώκει μέχρι και στη μετεφηβική μας ηλικία. Δεν έχει σημασία αν είμαστε στα 20, στα 30, στα 40 ή ακόμα και στα 50, αν η ακμή θέλει να κάνει την εμφάνισή της θα την κάνει χωρίς να ρωτήσει κανένα.

Σήμερα θα προσπαθήσουμε να δούμε που οφείλεται το πρόβλημα σε κάθε ηλικία και ίσως να δούμε και πως να το πολεμήσουμε.


Να ξεκαθαρίσω από την αρχή ότι δεν είμαι ειδικός στο θέμα και πως όσα θα σας αναφέρω δεν είναι απαραίτητο να ισχύουν για όλους. Καθένας μας είναι μια μοναδική και ειδική περίπτωση και πρέπει να απευθυνθούμε στο δερματολόγο μας για να μας δώσει λύση στο οποίο πρόβλημά μας. Εγώ απλά θα αναφέρω κάποιες συμβουλές.

Στα 20 το πρόβλημα είναι ότι η υπερβολική έκκριση σμήγματος δημιουργεί ένα εύφορο έδαφος για να καλλιεργηθούν τα βακτήρια, που φράζουν τους πόρους της επιδερμίδας. Καλό θα είναι λοιπόν να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν καθαρισμού με βασικό συστατικό το σαλικυλικό οξύ, το οποίο θα εξισορροπήσει τη λιπαρότητα χαρίζοντας απαλή απολέπιση στην επιδερμίδα, ενώ με αυτό τον τρόπο οι πόροι δε θα φράζουν τόσο εύκολα. Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να εφαρμόσετε μια θεραπεία που να περιέχει στα συστατικά της 10% υπεροξείδιο του βενζολίου, η οποία όμως θα αφυδατώσει ελαφρώς το δέρμα σας.

Στα 30 το πρόβλημα συνίσταται στο ότι ο ρυθμός ανανέωσης των κυττάρων αρχίζει να φθίνει και αυτό έχει αποτέλεσμα μικρά στίγματα και ατέλειες να εγκλωβίζονται βαθιά μέσα στους πόρους. Η απολέπιση με τη βοήθεια ενός εργαλείου ή μιας μάσκας με άργιλο μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε τους πόρους, ενώ οι θεραπείες που περιέχουν θείο ή ένα συνδυασμό σαλικυλικού οξέος ξηραίνουν τα σπυράκια χωρίς ερεθισμούς. 



Στα 40, ενώ τα οιστρογόνα πέφτουν, η τεστοστερόνη αυξάνεται και πυροδοτεί την ακμή. Η παραγωγή του κολλαγόνου ελαττώνεται και αυτό έχει συνέπεια τη μείωση του πάχους της επιδερμίδας, γεγονός που την κάνει ακόμα πιο επιρρεπή στα βακτήρια. Αποκαταστήστε τη σφριγηλότητα με ένα ενυδατικό προϊόν με σόγια, ένα φυσικό οιστρογόνο. 

Στα 50, οι συσσωρευμένες βλάβες από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο καταστρέφουν το κολλαγόνο και προκαλούν κοκκινίλες. Εφαρμόστε σταδιακά μικρές ποσότητες ρετινόλης για να κάνετε απαλή απολέπιση και να ξαναχτίσετε το κολλαγόνο αφού πρώτα κάνετε έναν καλό καθαρισμό. Συνεχίστε με το κατάλληλο προϊόν περιποίησης. 


Ελπίζω με αυτό το post να μπορέσατε να καταλάβετε λίγα παραπάνω για τους λόγους που κάνει την εμφάνισή της η ακμή. Όλα τα παραπάνω δεν είναι τίποτα άλλο από συμβουλές και το σωστό θα ήταν να απευθυνθείτε στο δερματολόγο σας.

Ραντεβού στο επόμενο post.

Φιλιά!!
Αθηνά

2 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©Copyright 2015 Beauty Notes by Athina | TNB