Φυσικά συστατικά για τέλειο δέρμα

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 0 σχόλια
Εκτός από τον οργανισμό, κάνουν καλό και στην επιδερμίδα μας. Σπόροι chia, μούρα, ντομάτες και μπρόκολο προσφέρουν ενυδάτωση και αντιοξειδωτική προστασία. 


Ντομάτα
Περιέχει λυκοπένιο που θεωρείται αντικαρκινικό και αντιοξειδωτικό

Μπρόκολο
Μελέτες δέιχνουν ότι η εφαρμογή προϊόντων τοπικά είναι πιο αποτελεσματική για το δέρμα από ότι η λήψη των συστατικών που περιέχουν μέσω της διατροφής. Το εκχύλισμα του μπρόκολου περιέχει άφθονη βιταμίνη Κ, ότι καλύτερο για τη φωτεινότητα. Από την άλλη δρα αποτοξινωτικά χάρη στις ουσίες λουτεϊνη και ζεοξανθίνη.


Ginkgo Biloba
Το αφέψημα από αυτό το φυτό είναι γνωστό για την αντιγηραντική του δράση. Έρευνες έχουν δείξει ότι προστατεύει το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία, ενώ προάγει τη σύνθεση κολλαγόνου.

Μούρα
Ενυδατώνουν και προστατεύουν χάρη στις ανθοκυανίνες που διαθέτουν. Το εκχύλισμα και το έλαιό τους αξιοποιούνται για επανόρθωση από ηλιακές βλάβες. 


Σπόροι chia
Είναι αντιφλεγμονώδεις και εξασφαλίζουν βαθιά ενυδάτωση. Τα ω-3 λιπαρά οξέα είναι ζωτικά στοιχεία των κυτταρικών μεμβράνων. Η εφαρμογή ενός serum από σπόρους chia και άλλες λιποδιαλυτές ουσίες χαρίζει λάμψη στο θεμπό, ξηρό δέρμα και επαναφέρει τη χαμένη του υγιή λάμψη. 

Μανιτάρια
Λειαίνουν τις λεπτές γραμμές, χαρίζουν σφριγηλότητα και ενισχύουν το μηχανισμό άμυνας της επιδερμίδας. 

Επιπλέον, αναζητήστε προϊόντα με πράσινο τσάι, ρόδι και φύκη καθώς περιέχουν και αυτά πολλά θρεπτικά συστατικά τόσο για τον οργανισμο όσο και για την επιδερμίδα μας.


(Πηγή: Περιοδικό Elle)

Ραντεβού στο επόμενο post.

Φιλιά!!
Αθηνά

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©Copyright 2015 Beauty Notes by Athina | TNB