Πως να επιλέξετε το σωστό κραγιόν

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015 0 σχόλια
Πως να επιλέξουμε το σωστό κραγιόν για εμάς;
Η παραπάνω είναι σίγουρα μια ερώτηση που όλες έχουμε κάνει. Η απάντησή της μπορεί να μοιάζει δύσκολη αλλά όπως θα δούμε και παρακάτω δεν είναι και τόσο.



Τα βήματα είναι απλά και μόνο τρία:

1. Στην αρχή επιλέξτε την απόχρωση
Σταματήστε να αναρωτιέστε ποιο κραγιόν σας ταιριάζει. Είναι το ζεστό ροζ, το έντονο πορτοκαλί, το κόκκινο ή κάποιο άλλο; "Αποκωδικοποιώντας" τον τόνο της επιδερμίδας σας μπορείτε να επιλέξετε τις αποχωσεις που σας ταιριάζουν.

Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες αναφορικά με τον τόνο της επιδερμίδας: ψυχρός και ζεστός τόνος.

~ Αν οι φλέβες στους καρπούς των χεριών σας φαίνονται περισσότερο μπλε παρά πράσινες και αν το make up σας έχει ροζ υποτόνους και όχι κίτρινους, τότε ο τόνος της επιδερμίδας σας είναι ψυχρός και σας ταιριάζουν αντίστοιχα και οι ψυχρές αποχρώσεις κραγιόν. Συγκεκριμένα, εφοδιαστείτε με κραγιόν με μπλε υποτόνους, όπως το ροζ, το κόκκινο του κρασιού αλλά και το φούξια. Αν η επιδερμίδα σας είναι σκουρόχρωμη προτιμήστε ακόμα πιο έντονες αποχρώσεις ώστε να έχετε μια πολύ ωραία αντίθεση. Αν τώρα προτιμάτε πιο ουδέτερους τόνους μην ανησυχείτε. Το ροζ χρώμα μας κολακεύει όλες και κυρίως τις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες καθώς τις βοηθάει να μην δείχνουν χλωμές. Τέλος το βαθύ μπεζ ταιριάζει πολύ καλά στις πιο σκούρες επιδερμίδες. 

~ Αν οι φλέβες στους καρπούς των χεριών σας φαίνονται τώρα περισσότερο πράσινες παρά μπλέ και αν τα χρυσά κοσμήματα, σε αντίθεση με τα ασημένια, σας κολακεύουν περισσότερο, τότε ο τόνος της επιδερμίδας σας είναι ζεστός και σας ταιριάζουν αντίσοιχα και οι ζεστές αποχρώσεις κραγιόν. Συγκεκριμένα, το κόκκινο της ντομάτας αλλά και οι πιο ζωηρές αποχρώσεις του κοραλί είναι πολύ καλές για να "ζεστάνουν" τους κίτρινους τόνους της επιδερμίδας σας. Αν πάλι σας αρέσουν οι πιο ουδέτερες αποχρώσεις, στοχεύστε στις ροδακινί αν η επιδερμίδα σας είναι ανοιχτόχρωμη και σε σκούρες χρυσαφένιες και γήινες αν είστε πιο σκουρόχρωμη. Καλό θα είναι να αποφύγετε το ροζ καθώς μπορεί να σας δείξει χλωμή.



2. Επιλέξτε την υφή που σας αρέσει και νιώθετε ότι σας ταιριάζει
Υπάρχουν διάφορες υφές στα κραγιόν αλλά για μένα τρεις είναι οι βασικές. Ματ, κρεμώδη και glossy.

Ματ υφές: Τα ματ κραγιόν είναι αυτά που θα καλύψουν απόλυτα το φυσικό χρώμα των χειλιών σας. Παλιότερα η σύνθεσή τους ήταν πολύ ξηρή αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν βελτιωθεί κατά πολύ καθώς περιέχουν high-tech πολυμερή, τα οποία τους χαρίζουν απαλή και μεταξένια υφή. Μπορείτε να τα απλώσετε κατευθείαν στα χείλη χωρίς πινέλο αλλά για ένα πιο ακριβές αποτέλεσμα το πινέλο είναι ιδανικό. Μπορείτε να διορθώσετε ατέλειες στο περίγραμμα με ένα λεπτό πινέλο και λίγο concealer. Λόγω της υφής τους η διάρκειά τους είναι μεγάλη. 

Κρεμώδη υφές: Είναι εμπλουτισμένα με μαλακτικούς και ενυδατικούς παράγοντες όπως το shea butter και πολλές φορές μοιάζουν τόσο απαλά σαν lip balm.  Οι περισσότερες αποχρώσεις δίνουν μια λάμψη στα χείλη χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο. Τα ενυδατικά κραγιόν είναι ιδιαίτερα απαλά και γλιστράνε. Πολλοί make up artistis συμβουλεύουν να τα χρησιμοποιούμε με ένα πινέλο για να έχουμε καλύτερο και συμμετρικό αποτέλεσμα, χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό. Όσον αφορά τη διάρκειά τους, αυτή είναι μέτρια. Θα χρειαστεί να το ανανεώσετε αρκετές φορές μέσα στην ημέρα.

Glossy υφές: Η υφή τους είναι ιδιαίτερα ελαφριά και αντανακλά το φως. Οι μαλακτικοί και κέρινοι παράγονες υπερισχύουν της ιριδίζουσας σύνθεσης, δημιουργώντας έτσι ένα λαμπερό και σχεδον διάφανο look. Η διάρκεια αυτών των κραγιόν είναι μικρή προς μέτρια. Θα χρειαστεί και σε αυτή την περίπτωση να το ανανεώνετε συχνά. Λόγω όμως της υφής του δε χρειάζεται να ανησυχείτε για το άψογο τελείωμα καθώς μπορείτε να το απλώνετε άφοβα ακόμα και χωρίς καθρέπτη.



3. Τέλος, για να δείχνει όμορφο το κραγιόν πάνω σας, απλώστε το σαν επαγγελματίας.
Αφού επιλέξετε τη σωστή απόχρωση και την ιδανική υφή, εφοδιαστείτε και με τα κατάλληλα εργαλεία για να εξασφαλίσετε την τέλεια εφορμογή αλλά και τη διάρκεια του κραγιόν σας.

Προετοιμασία: Μια μίνι απολέπιση είναι απαραίτητη, ώστε το κραγιόν να δείχνει ομοιόμορφο. Απλώστε μια μικρή ποσότητα βαζελίνης σε μαλακή οδοντόκρεμα και τρίψτε απαλά τα χείλη. Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε και έτοιμο scrub του εμπορίου. Στη συνέχεια εφαρμόστε μια στρώση balm και αφήστε την να απορροφηθεί. 

Γέμισμα: Αν θέλετε να εξασφαλίσετε διάρκεια, φορέστε απαραιτήτως μολύβι χειλιών. Αρχικά σχεδιάστε το περίγραμμα, έπειτα γεμίστε με το μολύβι τα χείλη. Θα δημιουργήσετε μια σταθερή βάση για το κραγιόν, εμποδίζοντάς το  απο το να εισχωρήσει στις λεπτές γραμμές των χειλιών αλλά και θα αποτρέψει το κραγιόν από το να ξεφτίσει και να τρέξει. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα διάφανο μολύβι χειλιών για να μην ανησυχείτε αν θα ταιριάζει με την απόχρωση τπυ κραγιόν.

Τελείωμα: Αφού απλώσετε το χρώμα μπορείτε να βουτήξετε ένα συνθετικό πινέλο σε μια διάφανη πούδρα και να το περάσετε απαλά πάνω από τα χείλη. Στη συνέχεια περάστε άλλη μια στρώση κραγιόν. Με αυτό τον τρόπο κλειδώνετε το χρώμα στα χείλη.  Τέλος, χρησιμοποιώντας μια μπατονέτα εμποτισμένη σε ντεμακιγιάζ τελειοποιήστε το αποτέλεσμα. 

Ελπίζω αυτές οι μικρές και απλές συμβουλές να σας βοηθήσουν όπως βοήθησαν και εμένα. 

Παρακάτω σας έχω και δύο πολύ ενημερωτικές φωτογραφίες σχετικές με το θέμα μας που βρήκα στο site της Bobbi Brown και πιστέυω ότι θα σας φανούν χρήσιμες.



Ραντεβού στο επόμενο post.

Φιλιά!!
Αθηνά









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©Copyright 2015 Beauty Notes by Athina | TNB