Μικρές Συμβουλές με Εντυπωσιακά Αποτελέσματα

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016 0 σχόλια
Ορισμένες φορές κοιταζόμαστε στον καθρέφτη και βλέπουμε κάποιες "ατέλειες" τις οποίες θα θέλαμε να εξαφανίσουμε στη στιγμή. Πολλές φορές αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει, οπότε τι καλύτερο από το να τις καμουφλάρουμε;


Με τις παρακάτω μικρές συμβουλές μπορούμε μέσα σε λίγα λεπτά χωρίς τη βοήθεια κάποιου επαγγελματία και με προϊόντα που έχουμε συνήθως στο νεσεσέρ μας να καμουφλάρουμε συνηθισμένα προβλήματα και ατέλειες που "σαμποτάρουν" την εμφάνισή μας.

Ακμή
Δυστυχώς η ακμή και οι συνέπειές της μας ακολουθούν και στην ενήλικη ζωή μας. Η φλεγμονή των σμηγματογόνων αδένων μπορεί να αφήσει στο πέρασμά της ουλές ή και σημάδια στο πρόσωπό μας, τα οποία δεν υποχωρούν ακόμα και όταν το πρόβλημα βρίσκεται σε ύφεση ή έχει πάψει από καιρό να μας ταλαιπωρεί. Η κάλυψη αυτών των ατελειών είναι ιδιαίτερα απαιτητική καθώς πρέπει να γίνει με προσοχή ώστε το αποτέλεσμα να είναι ομοιόμορφο τόσο στον τόνο όσο και στην υφή της επιδερμίδας. 

Για να καλύψουμε σπυράκια καλό είναι όταν βαφόμαστε να βάζουμε με ένα πολύ μικρό πινελάκι στην κορυφή του make up ή concealer έναν τόνο πιο σκούρο από εκείνον της επιδερμίδας μας και έπειτα στο υπόλοιπο τμήμα του μια λίγο πιο ανοικτή απόχρωση. Στη συνέχεια μια διάφανη πούδρα θα απομακρύνει την γυαλάδα και θα σετάρει το πρόσωπό μας. 
Όταν θέλουμε να καλύψουμε ουλές, επειδή στην ουσία πρόκειται για μικρές λακκούβες που πρέπει να γεμίσουν, χρησιμοποιούμε ένα concealer με παχύρρευστη υφή τοπικά και make up σε απόχρωση παρόμοια με εκείνη της επιδερμίδας μας. Φυσικά ολοκληρώνουμε πάλι με λίγη πούδρα.

Ροδόχρους Νόσος
Τα ροδοκόκκινα μαγουλάκια λέμε ότι είναι υγεία. Αν όμως το κόκκινο χρώμα οφείλεται στην εν λόγω πάθηση, δεν είναι ότι καλύτερο. Το στρες, οι απότομες αλλαγές στην θερμοκρασία, οι πικάντικες τροφές και το αλκοόλ επιβαρύνουν την κατάσταση. Χωρίς δεύτερη σκέψη πρέπει να απευθυνθείτε σε δερματολόγο για να σας συστήσει ίσως κάποια αγωγή. Ωστόσο, αν χρειάζεται μπορείτε με κάποια τρικ να καμουφλάρετε το πρόβλημα. 
Σε καθαρό πρόσωπο εφαρμόστε την ενυδατική σας. Ένα concealer σε πράσινη απόχρωση είναι ιδανικό για να καλύψει την ερυθρότητα στο πρόσωπο. Απλώστε το στα σημεία που υπάρχει ερυθρότητα και στη συνέχεια εφαρμόστε το foundation σας. Αν συνεχίζει να φαίνεται κάποια κοκκινίλα απλώστε ένα μπεζ concealer ταμποναριστά στην περιοχή. Αν το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο στα ζυγωματικά, τότε εφαρμόστε απλά μια πούδρα και έτσι θα καλυφθεί η υπερβολική ερυθρότητα και θα φαίνεται σαν να φοράτε ένα ρουζάκι.


Μαύροι κύκλοι
Η κακή κυκλοφορία του αίματος είναι αυτή που ευθύνεται κυρίως για την εμφάνισή τους. Το πρόβλημα βέβαια μπορεί να επιδεινωθεί λόγω της αϋπνίας, του στρες, της κακής διατροφής αλλά κυρίως λόγω της περιορισμένης κατανάλωσης νερού. 
Εφαρμόστε το foundation σας και στην περιοχή των ματιών πριν εφαρμόσετε το concealer σας. Απλά λόγω της ευαισθησία που υπάρχει στην περιοχή των ματιών απλώστε μια λεπτή στρώση για να μην τονίζονται οι τυχόν λεπτές γραμμές. Αν οι κύκλοι έχουν μια ελαφριά μοβ απόχρωση, επιλέξτε ένα concealer σε κίτρινο τόνο. Αν είναι πολύ μαύροι, τότε δοκιμάστε ένα που ροζίζει, ενώ αν είναι γαλαζωποί, χρησιμοποιήστε ένα πιο πορτοκαλί. Μπορείτε φυσικά να αναμίξετε διάφορες αποχρώσεις concealer για να βρείτε την ιδανική για εσάς. Απλά προσέξτε γιατί αν το χρώμα του προϊόντος είναι πολύ ανοικτό σε σύγκριση με εκείνο της επιδερμίδας σας, το αποτέλεσμα θα είναι οι κύκλοι να φαίνονται γκρι. Εφαρμόστε το  concealer σας με μικρό πινέλο με συνθετικές τρίχες και απλώστε το με κατεύθυνση από την εσωτερική γωνία του ματιού προς το κέντρο. Στη συνέχεια προσθέστε διάφανη πούδρα για να σετάρετε το αποτέλεσμα και λίγο highlighter στην εσωτερική γωνία του ματιού για να τραβήξετε την προσοχή στα μάτια και όχι στους κύκλους. 

Αραιά φρύδια
Τα αραιά φρύδια δεν κολακεύουν κανένα, ακόμα και αν το μακιγιάζ των ματιών μας είναι εντυπωσιακό. Για να διορθωθεί αυτό το πρόβλημα, μπορείτε είτε να τα αφήσετε να μεγαλώσουν αρκετά ώστε να αποκτήσουν την απαραίτητη πυκνότητα ή να τα γεμίσετε με τα κατάλληλα προϊόντα. Επειδή ο πρώτος τρόπος αν και αποτελεσματικός αργεί, πάμε να δούμε λίγο καλύτερα των δεύτερο.


Στην αγορά θα βρείτε μολύβια φρυδιών, ειδικές παλέτες και πούδρες που έχουν "στόχο" να φτιάξουν το σχήμα των φρυδιών. Μη χρησιμοποιείτε έντονο καφέ ή μαύρο χρώμα αν η φυσική απόχρωση τους είναι ανοικτή, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι πολύ υπερβολικό. Επιλέξτε μια απόχρωση κοντά στη δική σας ή έναν τόνο πιο σκούρα. 
Αν το επιθυμείτε υπάρχουν στην αγορά και προϊόντα που βοηθούν στο να μεγαλώσουν τα φρύδια πιο γρήγορα από ότι θα  έκαναν μόνα τους. Σας συνιστώ να κάνετε την έρευνά σας πριν επενδύσετε σε ένα τέτοιο προϊόν.

Ελπίζω να σας βοήθησα λιγάκι.

Ραντεβού στο επόμενο post.

Φιλιά!!
Αθηνά


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©Copyright 2015 Beauty Notes by Athina | TNB