10 Συμβουλές για Highlighting & Contouring

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 1 σχόλια
Όταν μιλάμε για highlighting & contouring υπάρχει πάντα μια λεπτή γραμμή μεταξύ του αναδεικνύω τα καλύτερα χαρακτηριστικά του προσώπου μου και του ζωγραφίζω ένα εντελώς νέο πρόσωπο. 


Παρακάτω ακολουθούν 10 συμβουλές για να αναδείξετε τα ζυγωματικά σας, να λεπτύνετε τη μύτη και να σκιάσετε το πρόσωπό σας σωστά και με μέτρο.

Ξανασκεφτείτε το contouring
Το contouring συνήθιζε να σημαίνει στρώματα πάνω σε στρώματα από στρώματα σκούρου και έντονου μακιγιάζ, έντονες γωνίες κλπ. Διαγράψτε εντελώς αυτές τις εικόνες από το μυαλό σας. Η εκδοχή του 21ου αι. είναι η ανάδειξη των ζυγωματικών, το πιο λεπτό πρόσωπο και γενικότερα το ξεγέλασμα του ματιού με ένα πιστευτό τρόπο. 

Πάρτε τα σωστά προϊόντα
Χρειάζεστε μόνο 2: ένα ματ κρεμώδες ή σε μορφή πούδρας προϊόν για σκίαση και ένα highlighter. Το κρεμώδες προϊόν μπορεί να τοποθετηθεί με τα δάχτυλα και δίνει ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Αν πάλι προτιμάτε προϊόν σε μορφή πούδρας επιλέξτε μια πιο sheer formula που προσφέρει πιο απαλή σκίαση. Το τι θα χρησιμοποιήσεις εξαρτάται εξολοκλήρου από εσένα, απλά να είσαι συνεπής. Τι εννοώ; Να χρησιμοποιείς είτε μόνο κρεμώδη προϊόντα είτε μόνο σε μορφή πούδρας, από τη βάση σου μέχρι το ρουζ. Οι διαφορετικές υφές μπορεί να δώσουν ένα cakey αποτέλεσμα που δεν θα δείχνει ομοιόμορφο. 

Λάβετε υπόψη τον τόνο της επιδερμίδας
Πολύ σημαντικό αν δεν θες να φαίνεσαι σαν κλόουν. Αν είσαι ανοιχτόχρωμη επέλεξε για σκιάσεις ένα προϊόν που είναι ένα τόνο πιο σκούρο από την επιδερμίδα σου. Προτίμησε προϊόντα με γκρι υποτόνους και απέφυγε όσα κοκκινίζουν ή πορτοκαλίζουν, όπως τα bronzers.


Άφησε το glitter στην άκρη
Το highlighter πρέπει να είναι σχεδόν στην ίδια απόχρωση με το δέρμα μας με ένα τσικ λάμψης. Αποφύγετε οτιδήποτε με έντονο γκλίτερ καθώς θα δείχνει αφύσικο. Για τα ανοιχτόχρωμα δέρματα μια περλέ απόχρωση θα ήταν καλή, ενώ για τα πιο σκούρα προτιμήσετε ένα πιο ζεστό και golden highlighter. 

Χρησιμοποιείστε τα σωστά εργαλεία
Με κρεμώδη προϊόντα χρησιμοποιείστε τα δάχτυλά σας, ενώ για προϊόντα σε μορφή πούδρας προτιμήστε ένα fan brush.

Σκιάστε στα σωστα σημεία
Για έντονα ζυγωματικά, ρουφήξτε τα μάγουλά σας και στο κενό που σχηματίζεται τοποθετήστε το προϊόν από πάνω προς τα κάτω και σκιάστε σταματώντας λίγο πριν τη γωνία του στόματος. Μετά blend, blend, blend. Για πιο λεπτή μύτη, καντε 2 γραμμές κατά μήκος της ξεκινώντας από εκεί που τελειώνουν τα φρύδια, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο σκιάς. Και εδώ ισχύει το blend, blend, blend.


Highlight Strategically
Το highlighting είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν κάνουμε σκιάσεις καθώς επαναφέρει πίσω το φως στο πρόσωπο. Αλλά και πάλι δεν πρέπει να το παρακάνουμε. Τοποθετείστε ελάχιστο highlighter στα ζυγωματικά και ότι έχει απομείνει στο πινέλο στο κόκκαλο του φρυδιού, στο πιγούνι και στην άκρη της μύτης.

Να ξέρετε το σχήμα του προσώπου σας
Όταν μιλάμε για contouring & highlighting όλοι οι κανόνες δεν ισχύουν για όλους. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει το σχήμα του προσώπου μας, με βάση το οποίο θα πρέπει να εφαρμόζουμε και τις ανάλογες τεχνικές.

Blend, blend, blend...
Blending is the most important thing, λένε όλοι οι MUAs. Νομίζω ότι εδώ δεν χρειάζεται περισσότερη ανάλυση.


Μην ξεχνάτε το (σωστό) ρουζ
Μην ξεχνάτε από το μακιγιάζ σας το ρουζ. Οι φωτοσκιάσεις μπορεί να κάνουν το πρόσωπο  να δείχνει flat. Χρησιμοποιώντας το σωστό ρουζ θα του δώσετε ζωή.

Αυτές ήταν οι συμβουλές μου. Δεν είμαι ειδικός ούτε επαγγελματίας αλλά ελπίζω να βοήθησα.

Ραντεβού στο επόμενο post

Φιλιά!!
Αθηνά


1 σχόλια:

  • Unknown είπε...

    Πολύ ωραίες και χρήσιμες οι συμβουλές σου!
    Αν ξέρεις να χρησιμοποιείς σωστά αυτές τις τεχνικές κάνεις θαύματα!
    Φιλάκια!
    karamellamou.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

 

©Copyright 2015 Beauty Notes by Athina | TNB