The Do's & Don'ts of Nail Polish

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 0 σχόλια
Τα βερνίκια νυχιών είναι μια ειδική κατηγορία προϊόντων και χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Δεν υπάρχει χειρότερο από το να διαλέγεις την αγαπημένη σου απόχρωση για να κάνεις το μανικιούρ σου και να διαπιστώνεις είτε ότι το καπάκι έχει κολλήσει και δεν ανοίγει είτε, ακόμα χειρότερα, ότι το βερνίκι έχει ξεραθεί. Μπορεί να γίνει ακόμα χειρότερο όταν το βερνίκι αρχίζει να ξεφλουδίζει λίγες ώρες αφού κάνεις το μανικιούρ σου. 


Όπως και τα υπόλοιπα προϊόντα, έτσι και τα βερνίκια νυχιών απαιτούν συγκεκριμένη μέθοδο αποθήκευσης, εφαρμογής αλλά και διατήρησης. Για να διατηρείται το βερνίκι τόσο στο μπουκάλι του όσο και στα νύχια σας χρειάζεται να ακολουθούμε τους παρακάτω κανόνες:

  • Μην χρησιμοποιείτε ξεβαφτικό νυχιών για να αραιώνετε το βερνίκι, καθώς το ασετόν που ενδέχεται να περιέχει μπορεί να καταστρέψει το βερνίκι. Να χρησιμοποιείτε τις ειδικές σταγόνες για την αραίωση των βερνικιών, οι οποίες είναι ειδικά κατασκευασμένες γι' αυτό το σκοπό.
  • Μην αποθηκεύετε τα βερνίκια σας στο μπάνιο. Τα περισσότερα βερνίκια έχουν μια προτεινόμενη διάρκεια ζωής 2 χρόνων. Αυτή μπορεί να μειωθεί αισθητά ή και να αυξηθεί ανάλογα με το που αποθηκεύετε τα βερνίκια σας. Το μπάνιο δεν είναι ο κατάλληλος χώρος καθώς έχει συνήθως πολύ φως, υγρασία και πολλές διακυμάνσεις στη θερμοκρασία. Να τα αποθηκεύετε σε ένα δροσερό και σκοτεινό μέρος με όσο το δυνατό σταθερή θερμοκρασία. 
  • Μην πλένετε τα χέρια σας και μην βάζετε κρέμα χεριών πριν εφαρμόσετε το βερνίκι. Με το πλύσιμο τα νύχια μπορεί να κρατήσουν λίγη υγρασία ενώ η κρέμα χεριών μπορεί να αφήσει υπολείμματα που θα κάνουν το βερνίκι να ξεφλουδίσει πιο σύντομα. Για καλύτερο αποτέλεσμα φροντίστε τα νύχια σας να είναι εντελώς στεγνά πριν την εφαρμογή. Και για να είστε εντελώς σίγουρη περάστε από πάνω τους ένα βαμβάκι με λίγο ασετόν.
  • Μην αποθηκεύετε τα βερνίκια σας πλαγιαστά ή ξαπλωτά. Όταν το μπουκάλι είναι ξαπλωτό υπάρχει πιθανότητα το βερνίκι να τρέξει προς το στόμιο και να ξεραθεί με αποτέλεσμα να κολλήσει το καπάκι. Να τα αποθηκεύετε όρθια είτε μέσα σε ένα βαθύ συρτάρι είτε σε ένα κουτί ή όπου σας εξυπηρετεί. Απλά φροντίστε να είναι σε όρθια θέση.
  • Μην παραλείπετε την προετοιμασία των νυχιών. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι κιτρινισμένα ή σημαδεμένα νύχια από το προηγούμενο βερνίκι σας. Να χρησιμοποιείτε πάντα βάση πριν από το βερνίκι, η οποία θα προστατέψει το νύχια και θα αποτελέσει και μια λεία επιφάνεια για το βερνίκι. Φυσικά μην ξεχνάτε και το top coat για να κρατήσει το αποτέλεσμα ακόμα περισσότερο.

Ραντεβού στο επόμενο post.

Φιλιά!!
Αθηνά


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©Copyright 2015 Beauty Notes by Athina | TNB