Skincare Cocktails - Do's & Don'ts

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016 2 σχόλια
Σήμερα θα ασχοληθούμε με το μεγάλο θέμα της περιποίησης και συγκεκριμένα με τα λεγόμενα Skincare Cocktails. Με τον όρο αυτό αναφερόμαστε στους διάφορους συνδυασμούς συστατικών που μπορούμε να κάνουμε στα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιούμε, δημιουργώντας έτσι ένα είδος κοκτέιλ.


Υπάρχουν κάποια συστατικά που βρίσκονται στα προϊόντα μας, τα οποία όταν συννδυαστούν με άλλα λειτουργούν πολύ καλύτερα και φυσικά υπάρχουν και τα συστατικά που αν συνδυαστούν με κάποια άλλα χάνουν τις ιδιότητές τους. 

Ας δούμε λοιπόν μαζί κάποιες συμβουλές σχετικά με τα συστατικά των καλλυντικών μας και κατά πόσο μπορούμε να κάνουμε συνδυασμούς για να δημιουργήσουμε το δικό μας κοκτέιλ.

Μη συνδυάζετε ρετινόλη με απολεπιστικά οξέα (exfoliating acids) ή βιταμίνη C
Ο βασικός λόγος είναι ότι όλα απολεπίζουν και κάνουν την επιδερμίδα μας πιο φωτεινή. Όταν λοιπόν χρησιμοποιούμε παραπάνω από ένα τέτοια προϊόντα ουσιαστικά το δέρμα μας ταλαιπωρείται αντί να οφελείται και μπορεί να εμφανίσει κοκκινίλες, ερεθισμούς ακόμα και να αρχίσει να ξεφλουδίζει. Επιπλέον η βιταμίνη C και τα προϊόντα με οξέα έχουν πολύ χαμηλό ph (περίπου στο 2,5) και η ρετινόλη για να λειτουργήσει αποτελεσματικά χρειάζεται ένα πιο ουδέτερο ph (περίπου 4,5 με 5,5).

Μη συνδυάζετε τη niacinamide με απολεπιστικά οξέα (exfoliating acids) ή βιταμίνη C
Η niacinamide και η βιταμίνη C (στη μορφή του L-ascorbic acid) ενώνονται μεταξύ τους με αποτέλεσμα να γίνονται ανενεργά για το δέρμα μας. Δεν μας προσφέρουν πια τις ιδιότητές τους. Επιπλέον η βιταμίνη C και τα προϊόντα με οξέα έχουν πολύ χαμηλό ph, γιατί αυτό χρειάζονται για να λειτουργούν σωστά. Η niacinamide αντιδρά σε αυτό το χαμηλό ph και μετατρέπεται σε niacin που μπορεί να προκαλέσει κοκκινίλες στην επιδερμίδα.  

Μη συνδυάζετε έντονα αρωματισμένα προϊόντα με άλλα έντονα αρωματισμένα προϊόντα
Τα προϊόντα που μυρίζουν έντονα έχουν υψηλή δόση από γνωστά αλλεργιογόνα και όχι μόνο. Υπάρχουν νόμοι για το ποσοστό που αυτά πρέπει να περιέχουν αλλά όταν αναμειγνύετε προϊόντα που έχουν έντονο άρωμα, είναι σαν να δίνετε στο δέρμα σας ένα κοκτέιλ αλλεργιογόνων και άλλων ερεθιστικών συστατικών. 

Μη συνδυάζετε τον ήλιο με απολεπιστικά οξέα (exfoliating acids) και ρετινόλη
Προτιμήστε να χρησιμοποιείτε τα προϊόντα σας που περιέχουν απολεπιστικά οξέα και ρετινόλη στη βραδινή σας ρουτίνα περιποίησης. Είναι γνωστό πως αυτά τα συστατικά κάνουν το δέρμα σας να είναι πιο ευαίσθητο στην ηλιακή ακτινοβολία. Αν είναι απαραίτητο να τα χρησιμοποιήσετε την ημέρα φροντίστε να εφαρμοσετε και μια πάρα πολύ καλή δόση αντηλιακού στην επιδερμίδα σας.

Συνδυάστε ελεύθερα :
  • Βιταμίνη C και Ε, καθώς λειτουργούν συνεργατικά, δηλαδή 1+1 δεν κάνει 2 αλλά 1+1=10
  • Χρησιμοποιήστε διαφορετικά προϊόντα το πρωί και το βράδυ. Ελαφριά, ενυδατικά και καταπραϋντικά συστατικά (hyaluronic acid, panthenol, allantoin) για το πρωί και πιο δραστικά, αντιγηραντικά και απολεπιστικά, όπως ρετινόλη και οξέα για το βράδυ.
  • Να χρησιμοποιείτε απαραίτητα αντηλιακό κάθε μέρα
  • Χρησιμοποιείτε τα λάδια προσώπου ως το τελευταίο βήμα στη βραδινή σας περιποίηση, καθώς λόγω της σύστασής τους καταφέρνουν και κλειδώνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται από κάτω τους ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.
  • Κάντε απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα. Με αυτό τον τρόπο τα προϊόντα περιποίησης θα απορροφώνται καλύτερα από την επιδερμίδα.
  • Βρείτε ένα συστατικό που λειτουργεί καλά για το δικό σας δέρμα και φροντίστε τα προϊόντα που χρησιμοπιείτε να περιέχουν αυτό το συστατικό.

Να τονίσω ότι όλα τα παραπάνω είναι συμβουλές.



Ραντεβού στο επόμενο post.

Φιλιά!!
Αθηνά

2 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©Copyright 2015 Beauty Notes by Athina | TNB