Τα 7 "εργαλεία" που χρειάζεσαι

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016 10 σχόλια
Αναφορικά με το θέμα της ομορφιάς και του μακιγιάζ, περιτριγυριζόμαστε από πολλά πράγματα, ανάμεσά τους και πολλά από τα λεγόμενα "εργαλεία". Όμως τι είναι αυτά που πραγματικά χρειαζόμαστε; Τι χρειάζεται να έχουμε πάντα κοντά μας ώστε να έχουμε και το επιθυμητό αποτέλεσμα, όποιο και αν είναι αυτό;



Το σκέφτηκα λίγο και συγκέντρωσα 7 αντικείμενα - εργαλεία που πιστεύω ότι όλοι πρέπει να έχουμε.

  1. Θα ξεκινήσω με το πιο βαρετό δηλαδή με τις μπατονέτες. Μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμες όταν κάνουμε το μακιγιάζ μας, καθώς μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις για να διορθώσεις ένα λάθος ή να σβήσεις μια μουτζούρα από τη μάσκαρα αλλά ακόμα και για να κάνεις λίγο blending στη σκιά. Είναι τόσο χρήσιμες και είναι κάτι που όλοι έχουμε πάντα σπίτι μας.
  2. Το ψαλιδάκι για τις βλεφαρίδες είναι ένα αποκαλυπτικό προϊόν για όσους το χρησιμοποιούν για πρώτη φορά. Σου αλλάζει όλο το μακιγιάζ. Γυρίζοντας τις βλεφαρίδες μας, τα μάτια δείχνουν αμέσως πιο μεγάλα και πιο ανοικτά.
  3. Το τσιμπιδάκι για τα φρύδια είναι άλλο ένα σωτήριο προϊόν. Είτε βγάζετε τα φρύδια σας μόνες σας είτε πάτε σε κάποιο ειδικό, το τσιμπιδάκι είναι απαραίτητο. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα το χρειαστείς. Άσε που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και για να εφαρμόσεις ψεύτικες βλεφαρίδες.
  4. Βουρτσάκι για τα φρύδια ή αλλιώς spoolie. Είναι ότι χρειάζεσαι για να χτενίζεις τα φρύδια ώστε να τους δώσεις το σωστό σχήμα αλλά και για να χτενίσεις τις βλεφαρίδες διαχωρίζοντάς τις όταν έχεις βάλει λίγο παραπάνω μάσκαρα.
  5. Ένα πινέλο για blending, όπως το 217 από MAC ή κάτι παρόμοιο. Είναι ο τέλειος σύμμαχός σου για τη σωστή εφαρμογή της σκιάς. Κάνει όλη τη δουλειά για εσένα χωρίς εσένα. Σε βοηθάει να κάνεις το σωστό blending της σκιάς στην κόγχη και αν θέλεις μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και για την εφαρμογή του highlighter ή  για σκιάσεις.
  6. Ένα buffing πινέλο θα σου λύσει τα χέρια γα την εφαρμογή του foundation. Θα κάνει το blending παιχνίδι και δε θα φαίνεται ότι έχεις βάλει πολύ foundation ακόμα και αν το έχεις κάνει.
  7. Ένα πολύ, πολύ μικρό πινέλο είναι επίσης κάτι που χρειάζεσαι. Είτε για να εφαρμόσεις σε στρατηγικά σημεία το concealer είτε για λίγο highlighter στην εσωτερική γωνία του ματιού για λάμψη, ακόμα για να απλώσεις καλύτερα το κραγιόν σου.

ΥΓ.: Από αφηρημάδα ξέχασα να συμπεριλάνω στη φωτογραφία το απαραίτητο spoolie για περιποιημένα φρύδια.

Ραντεβού στο επόμενο post.

Φιλιά!!
Αθηνά


10 σχόλια:

  • eva eats the apple είπε...

    Πραγματικά η ζωή χωρίς το γυριστίρι βλεφαρίδων θα ήταν σαν pizza χωρίς τυρί !!!! πολύ χρήσιμο άρθρο :) αν θες ρίξε μια ματιά στο blog μου :) https://evaeatstheapple1994.blogspot.gr/ και ελπίζω να τα πούμε και εκεί :)

Δημοσίευση σχολίου

 

©Copyright 2015 Beauty Notes by Athina | TNB