10 Τρόποι χρήσης της κλασικής βαζελίνης

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 6 σχόλια
Η βαζελίνη είναι ένα προϊόν γνωστό σε όλους μας κυρίως για την ενυδατική του χρήση στην επιδερμίδα. Ξέρετε όμως ότι υπάρχουν αρκετοί τρόποι να χρησιμοποιήσουμε την κλασική βαζελίνη στην ρουτίνα ομορφιάς μας;


Αν όχι, συνεχίστε να διαβάζετε και θα δούμε μαζί 10 από αυτούς.


  1. Scrub χειλιών. Ανακατέψτε λίγη βαζελίνη με ζάχαρη και έχετε πολύ γρήγορα ένα χειροποίητο scrub για τα χείλη.
  2. Για μια έξτρα ενυδάτωση απλώστε βαζελίνη σε χέρια ή πατούσες και φορέστε στη συνέχεια γάντια ή κάλτσες αντίστοιχα. Αφήστε το έτσι όλο το βράδυ (ή όσο περισσότερο μπορείτε) και θα σηκωθείτε με χεράκια και ποδαράκια απαλά σαν μωρού.
  3. Ντεμακιγιάζ. Η βαζελίνη αφαιρεί πολύ καλά και γρήγορα το μακιγιάζ των ματιών. Απλά σιγουρευτείτε ότι έχετε ξεβγάλει καλά ώστε να αποφύγετε τυχόν ερεθισμούς.
  4. Προστασία από τις βαφές μαλλιών. Όταν βάφετε τα μαλλιά σας στο σπίτι, απλώστε λίγη βαζελίνη γύρω από τις ρίζες των μαλλιών και έτσι θα αποφύγετε τα σημάδια της βαφής στο δέρμα.
  5. Προστασία από σκασίματα. Με λίγη βαζελίνη μπορείτε να προστατέψετε την περιοχή της μύτης από το σκάσιμο όταν είστε κρυωμένοι ή όταν κάνει πολύ κρύο.
  6. Highlighter. Απλώστε ελάχιστη ποσότητα βαζελίνη στα ζυγωματικά για μια όμορφη λάμψη. Μπορείτε να βάλετε και λίγη στα βλέφαρα αν θέλετε να αποκτήσετε wet look. 
  7. Μετατρέψτε τις σκιές και τα ρουζ σας σε κρεμώδη μορφή, ανακατεύοντας τα με λίγη βαζελίνη. Έτσι μπορείτε να έχετε ένα lip balm με χρώμα που θα διατηρεί τα χείλη ενυδατωμένα και θα τα χρωματίζει ταυτόχρονα.
  8. Cuticle protector. Βάλτε λίγη βαζελίνη γύρω από τα νύχια για να μαλακώσετε και να ενυδατώσετε την περιοχή. Βοηθάει επίσης και στο να μένουν τα πετσάκια καθαρά από τα βερνίκια νυχιών.
  9. Αν θέλετε να έχετε ένα πολύ λείο κότσο ή κοτσίδα στα μαλλιά βάλτε ελάχιστη βαζελίνη στα δάχτυλα και περάστε την από τα μαλλιά. Όλες οι μικρές τριχούλες που πετάνε θα μείνουν στη θέση τους και θα έχετε ένα λείο αποτέλεσμα. Απλά να θυμάστε να βάλετε ελάχιστη ποσότητα.
  10. Τοποθετήστε λίγη βαζελίνη στους καρπούς των χεριών σας και στη συνέχεια το άρωμά σας. Αυτό θα κάνει το άρωμα να διαρκέσει πολύ περισσότερο.
¨Εχετε ποτέ δοκιμάσει κάτι από τα παραπάνω;


Ραντεβού στο επόμενο post.

Φιλιά!!
Αθηνά



6 σχόλια:

  • Unknown είπε...

    Πολύ ωραίο και χρήσιμο ποστ! :)
    για ντεμακιγιάζ δεν την έχω δοκιμάσει! εμένα μου αρέσει πολύ για σκραμπ και για ενυδατωση!

Δημοσίευση σχολίου

 

©Copyright 2015 Beauty Notes by Athina | TNB