How to choose a foundation

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016 0 σχόλια
Πώς να επιλέξουμε το σωστό για εμάς foundation είναι ένα ερώτημα που πιστεύω ότι μας απασχολεί λίγο πολύ όλες. 
Αρχικά, πριν μπούμε στη διαδικασία του να βρούμε τη σωστή απόχρωση για εμάς, πρέπει να βρούμε τη σωστή υφή - formula foundation που ταιριάζει στις ανάγκες μας. Δεν υπάρχει λόγος να διαλέξουμε ένα foundation χωρίς πρώτα να έχουμε σκεφτεί και αποφασίσει για το τι θέλουμε να μας προσφέρει το συγκεκριμένο προϊόν. Για να το κάνουμε αυτό, χρειάζεται αρχικά να δούμε τον τύπο της επιδερμίδας μας και στη συνέχεια να λάβουμε υπόψη μας τις ανάγκες μας αλλά και το χρόνο που διαθέτουμε για την εφαρμογή της βάσης μας και του μακιγιάζ μας γενικότερα. Στην αγορά κυκλοφορούν γύρω στα 9 διαφορετικά είδη foundation. Ας τα δούμε λοιπόν ένα ένα.

BB (Blemish Balm) cream
Ταιριάζει κυρίως σε νεανικό, λιπαρό και μεικτό δέρμα αλλά και σε εκείνες που είτε δεν έχουν πολύ χρόνο είτε δεν θέλουν να σπαταλήσουν χρόνο για το μακιγιάζ τους.
Δεν ταιριάζει σε ξηρές, αφυδατωμένες και ώριμες επιδερμίδες.
Η ιδέα πίσω από τις ΒΒ είναι ότι λειτουργούν σαν αντηλιακό, ενυδατική, ελαφρύ foundation και ίσως και σαν θεραπεία, όλα μαζί σε μια κρέμα. Νομίζω ότι λειτουργούν αρκετά καλά σαν αντηλιακό αλλά όχι τόσο καλά σαν ενυδατική (ιδιαίτερα στις ξηρές και αφυδατωμένες επιδερμίδες) ή σαν foundation . Έχουν συνήθως ελαφριά έως πολύ ελαφριά κάλυψη.

CC (Colour Correcting) Creams
Ταιριάζουν σχεδόν σε όλους τους τύπους δέρματος και ηλικίες.
Δεν ταιριάζουν σε πολύ ξηρές ή πολύ αφυδατωμένες επιδερμίδες.
Ακολουθούν μια παρόμοια ιδέα με αυτή των ΒΒ. Στόχο έχουν να προστατέψουν από τον ήλιο, να ενυδατώσουν και να καλύψουν. Λόγω του ονόματός τους, colour correcting, στοχεύουν περισσότερο στην κάλυψη σημαδιών, κοκκινίλας κλπ. Θεωρώ ότι είναι πιο ενυδατικές από τις ΒΒ και προσφέρουν καλύτερη κάλυψη, διορθώνοντας τον ανομοιόμορφο τόνο της επιδερμίδας.

Tinted Moisturiser (ενυδατική με χρώμα)
Ταιριάζει σε όλους καθώς οι λιπαρές επιδερμίδες μπορούν να χρησιμοποιήσουν oil-free εκδοχή. Είναι ιδανική για καλοκαίρι και για πιο χαλαρές ημέρες.
Δεν ταιριάζει σε όσους έχουν πολύ έντονο πρόβλημα ακμής ή ανομοιόμορφο τόνο επιδερμίδας και θέλουν να το καλύψουν.
Πρόκειται για μια ελαφριά, λαμπερή βάση που δίνει ένα φρέσκο και φυσικό αποτέλεσμα. Είναι ιδανικές για εκείνες τις ημέρες που δεν θέλεις κάτι το ιδιαίτερο αλλά θέλεις αυτό το κάτι στην επιδερμίδα σου. Μια καλή ΤΜ προσφέρει μια κάποια κάλυψη, περιέχει αντηλιακή προστασία και προσφέρει και μια λάμψη στην επιδερμίδα. Αν και στο όνομά τους υπάρχει η λέξη ενυδατική, δεν μπορούν να αντικαταστήσουν πλήρως την ενυδατική σας κρέμα.

Sheer foundation (με ελαφριά σύνθεση & κάλυψη)
Ταιριάζει σε καθαρές επιδερμίδες και σε όσους θέλουν ένα πολύ ελαφρύ look.
Δεν ταιριάζει σε όσους έχουν πολύ έντονο πρόβλημα ακμής ή ανομοιόμορφο τόνο επιδερμίδας και θέλουν να το καλύψουν.
Συνήθως τα βρίσκουμε σε υγρή μορφή και η κάλυψή τους είναι πολύ ελαφριά, προφέροντας ένα φυσικό αποτέλεσμα και βοηθώντας το δέρμα να αποκτήσει ομοιόμορφο τόνο χωρίς όμως να καλύπτει κοκκινίλες και σημάδια. Απλώνονται καλύτερα με τα δάχτυλα ή ένα πινέλο αλλά όχι με σφουγγαράκι γιατί θα απορροφήσει πολύ προϊόν λόγω της λεπτόρρευστης υφής του foundation .Liquid foundation 
Ταιριάζει σε όλους καθώς οι λιπαρές επιδερμίδες μπορούν να χρησιμοποιήσουν oil-free εκδοχή για πιο σταθερό αποτέλεσμα.
Το κλασικό είδος foundation και αυτό που έχει συνήθως μέτρια κάλυψη αφού καλύπτει ανομοιομορφίες και σημάδια ενώ παραμένει φυσικό. Λόγω της υγρής του formula μπορείτε εύκολα να βρείτε τι σας ταιριάζει ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας (ενυδατικό για ξηρές, φωτεινό για θαμπές επιδερμίδες κλπ). Αν σκοπεύετε να αγοράσετε για πρώτη φορά foundation  προτιμήστε καλύτερα ένα σε υγρή μορφή.

Cream foundation 
Ταιριάζει σε ξηρό, κανονικό, μεικτό δέρμα
Δεν ταιριάζει σε λιπαρό και νεανικό δέρμα.
Το κρεμώδες foundation  είναι πολύ καλό για όταν θέλουμε να έχουμε το αψεγάδιαστο αποτέλεσμα. Είναι πολύ άνετο στις ξηρές αλλά και στις ώριμες επιδερμίδες. Όταν απλωθεί σωστά προσφέρει ενυδάτωση, μέτρια προς πλήρη κάλυψη σε σημάδια και δυσχρωμίες, προσφέροντας ταυτόχρονα και λάμψη. Απλώνονται καλύτερα με ένα flat συνθετικό πινέλο.

Powder foundation 
Ταιριάζει σε λιπαρό, κανονικό και μεικτό δέρμα
Δεν ταιριάζει σε ώριμο, ξηρό, αφυδατωμένο και θαμπό δέρμα.
Αυτά τα foundation  μοιάζουν σαν μια κανονική πούδρα αλλά έχουν μια πιο κρεμώδη υφή και συνοδεύονται από σφουγγαράκι και όχι από puff όπως οι πούδρες. Είναι πολύ βολικά για διακοπές ή για να κάνουμε touch-ups αλλά δεν προσφέρουν πολύ καλή κάλυψη και μπορεί να δείξουν patchy σε ορισμένους τύπους δέρματος. 'Οταν εφαρμοστεί σωστά προσφέρει μια ελαφριά κάλυψη και ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα στο πρόσωπο.

Mineral Foundation Powder
Ταιριάζει σε ευαίσθητες επιδερμίδες (με ακμή ή rosacea).
Δεν ταιριάζει σε θαμπές επιδερμίδες
Προέρχεται από θρυμματισμένα φυσικά minerals (ορυκτά) και άλλα καλλυντικά συστατικά και εφαρμόζεται  σε ενυδατωμένο πρόσωπο με ένα μεγάλο πινέλο. Είναι ιδανικά για άτομα με ευαισθησία στο make up και προσφέρουν φυσική κάλυψη που μπορεί εύκολα να χτιστεί.Όλα τα παραπάνω βέβαια ήταν γενικές παρατηρήσεις στις οποίες φυσικά υπάρχουν και οι απαιτούμενες εξαιρέσεις. Η διαδικασία του μακιγιάζ και το αποτέλεσμα πρέπει να μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα και όχι να το θεωρούμε σαν αγγαρεία. Γι' αυτό θα σας συμβούλευα να κινηθείτε με οδηγό τα παραπάνω αλλά για την τελική επιλογή να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο και καλύπτει τις ανάγκες αλλά και τις επιθυμίες σας.

Ραντεβού στο επόμενο post.

Φιλιά!!
Αθηνά


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©Copyright 2015 Beauty Notes by Athina | TNB