Rosehip Oil - What is it?

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015 0 σχόλια
Το Rosehip oil είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα προσθήκη στην περιποίησή μας με πολλά οφέλη για την επιδερμίδα μας. Ξέρατε ότι το Rosehip είναι πολύ πλούσιο σε βιταμίνες A, C και Ε, καθώς και σε λιπαρά οξέα, όπως omega 3,6 και 9;  Μέχρι πρόσφατα εγώ αυτό δεν το ήξερα και για να πω και την αλήθεια δεν ήξερα καν τι είναι το Rosehip oil. Όλα τα παραπάνω, όπως γνωρίζουμε, είναι πολύ ευεργετικά για το δέρμα, ακόμα και όταν εφαρμόζονται τοπικά μέσω ενός λαδιού. Άλλο ένα σημαντικό συστατικό στο Rosehip είναι το λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που συνήθως βρίσκουμε στις ντομάτες και είναι πολύ καλό για την προστασία της επιδερμίδας μας αλλά και του δέρματος γενικότερα.


Ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη του Rosehip oil, είναι η ικανότητά του να εισχωρεί στο δέρμα σε κυτταρικό επίπεδο, με αποτέλεσμα να απορροφάται πιο γρήγορα και να στοχεύει τυχόν φθορά βαθύτερα στα επίπεδα του δέρματος και όχι μόνο στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Στη θεωρία, η συνεχής χρήση του μπορεί να επιδιορθώσει το δέρμα αλλά και να το προστατέψει από μελλοντική φθορά. 


Και εκεί που λες ότι το Rosehip oil σου έχει προσφέρει ότι έχει να σου προσφέρει, εμφανίζεται άλλη μια ιδιότητα. Μπορεί να επιταχύνει την ανανέωση της επιδερμίδας που έχει πρόβλημα με ουλές. Έχει αποδειχθεί ότι οι ουλές εξασθενούν και θεραπεύονται γρηγορότερα με την καθημερινή χρήση Rosehip oil. Είναι αποτελεσματικό και στο να ηρεμεί το δέρμα που έχει υποστεί κάποιο έγκαυμα και το νιώθουμε να τραβάει ή να μας φαγουρίζει. Θα μπορούσε να κάνει πολύ καλή δουλειά και σε εγκαύματα από τον ήλιο.


Χρησιμοποιείτε το Rosehip oil για να επωφεληθείτε στο έπακρον από τις αντιφλεγμονώδεις και θεραπευτικές του ιδιότητες. Είναι ιδανικό και για άτομα με τάση για ακμή. Καταπραΰνει, ηρεμεί και ενυδατώνει την επιδερμίδα, ενώ ταυτόχρονα βοηθάει στην επιδιόρθωση του δέρματος και προστατεύει από την περιβαλλοντική φθορά. 
Σε αντίθεση με άλλα παρόμοια έλαια, το Rosehip oil είναι ελαφρύ και απορροφάται εύκολα χωρίς να κλείνει τους πόρους ή να κάθεται βαρύ στην επιδερμίδα. Είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και τους τύπους δέρματος αλλά ίσως όσοι έχουν ξηρό δέρμα να θελήσουν να το συνδυάσουν με την ενυδατική τους.






Δύο γνωστά και αποτελεσματικά Rosehip oil είναι αυτό της Neal's Yard remedies αλλά και αυτό της εταιρείας Pai

Ραντεβού στο επόμενο post.

Φιλιά!!
Αθηνά




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©Copyright 2015 Beauty Notes by Athina | TNB