Makeup 101 - Eyes

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015 0 σχόλια
Συνεχίζουμε σήμερα με το μακιγιάζ των ματιών μας και τα βήματα που χρειάζονται για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.


Eyeliner
Το eyeliner αναδεικνύει το φυσικό σχήμα του ματιού και μπορεί να δώσει άμεσα στο βλέμμα ένταση και δράμα. Ορισμένες φορές αν νιώθουμε κουρασμένες λίγο eyeliner θα μας κάνει να δείχνουμε πιο ξεκούραστες. Υπάρχουν πολλές επιλογές eyeliner. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μολύβι, υγρό eyeliner, σκιά ή gel. Μπορείς να κάνεις περίγραμμα στις πάνω ή στις κάτω βλεφαρίδες ή εσωτερικά του ματιού, κάνοντας είτε μια λεπτή γραμμή είτε μια πιο χοντρή, ανάλογα με το αποτέλεσμα που επιθυμείς. 


Μερικές συμβουλές:
- Κάντε το περίγραμμα του ματιού όσο πιο κοντά στις βλεφαρίδες γίνεται.
- Το μαύρο eyeliner στο εσωτερικό του ματιού κάνει το μάτι να δείχνει μικρότερο. Αντίθετα το λευκό ή το nude χρώμα κάνει τα μάτια να φαίνονται μεγαλύτερα.


Mascara
Η μάσκαρα πρέπει να είναι από τα λίγα προϊόντα που σου δίνουν ένα ολοκληρωμένο look από μόνα τους. Με τη μάσκαρα έχουμε δύο επιλογές: κλασική και αδιάβροχη. Προτίμησε την αδιάβροχη για ειδικές περιπτώσεις καθώς τείνει να ξηραίνει την περιοχή γύρω από τα μάτια. Διαφορετικές φόρμουλες δίνουν και διαφορετικό αποτέλεσμα.  Άλλες μάσκαρα θα δώσουν μήκος στις βλεφαρίδες, άλλες όγκο, ενώ με άλλες θα έχεις ένα πιο έντονο αποτέλεσμα και με άλλες ένα πιο απαλό και φυσικό. Η επιλογή είναι δική σου.


Μερικές συμβουλές:
- Μην βάζεις και βγάζεις επίμονα του βουρτσάκι στη συσκευασία για να πάρεις περισσότερο προϊόν. Αυτό θα κάνει τη μάσκαρα να ξεραθεί πιο γρήγορα καθώς θα μπει αέρας στη συσκευασία.
- Αν η μαύρη μάσκαρα σου φαίνεται πολύ έντονη για εσένα χρησιμοποίησε μια σε καφέ απόχρωση.

Eye shadow
Η σκιά δίνει ένταση και βάθος στο βλέμμα μας και το αποτέλεσμα μπορεί να γίνει εντυπωσιακό. Είναι επίσης και ένας καλός τρόπος για βάλουμε λίγο χρώμα στο μακιγιάζ μας. Υπάρχει σε μορφή πούδρας αλλά και σε κρεμώδη και τώρα τελευταία και σε υγρή μορφή. 


Μερικές συμβουλές:
- Χρησιμοποίησε μια ματ σκιά για το πρωί. Για το βράδυ οι επιλογές είναι όλες δικές σου.
- Για πιο δραματικό αποτέλεσμα χρησιμοποίησε μια πιο σκούρα σκιά στην κόγχη, δουλεύοντας την πολύ καλά. 
- Blend, blend, blend...

Eyebrow Powder / Pencil
Τα φρύδια καθορίζουν το σχήμα του προσώπου μας. Είναι σαν μια κορνίζα. Χρειαζόμαστε πολύ λίγο χρόνο για να τα σχηματίσουμε ή να γεμίσουμε κάποια κενάκια και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Υπάρχουν προϊόντα για τα φρύδια σε μορφή μολυβιού, σκιάς αλλά και gel ή mousse. Η επιλογή είναι δική σου.


Μερικές συμβουλές:
- Εκτός και αν θέλετε ένα πολύ δραματικό και έντονο look, μην χρησιμοποιείτε χρώμα πιο σκούρο από αυτό των φρυδιών σας.
- Για το γέμισμα των φρυδιών κάντε πάντα μικρές και κοφτές κινήσεις προς τη μεριά που μεγαλώνουν οι τρίχες των φρυδιών.

Ελπίζω να σας βοήθησα λιγάκι.

Δείτε τα προηγούμενα post της σειράς: εδώ και εδώ

Ραντεβού στο επόμενο post.

Φιλιά!!
Αθηνά







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©Copyright 2015 Beauty Notes by Athina | TNB