Asian Beauty - ingredients cheat sheet

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 1 σχόλια
Τα καλλυντικά από την Ασία δίνουν πολύ μεγάλο βάρος στην περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου. Ορισμένοι επίσης αναφέρουν ότι  ορισμένες ασιατικές χώρες, όπως είναι η Κορέα και η Ιαπωνία, βρίσκονται αρκετά χρόνια μπροστά σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο, σε ότι αφορά τα καλλυντικά! Υπάρχουν πολλά πρωτοποριακά συστατικά, τα οποία μπορεί να μην μας είναι και τόσο γνωστά. 
Μιας λοιπόν και το Asian beauty ή αλλιώς το Asian skincare ακούγεται πολύ τον τελευταίο καιρό, λέω να ρίξουμε μια ματιά σε αυτά τα συστατικά και να προσπαθήσουμε να τα κατανοήσουμε.


Aloe Vera
Γνωστή για τις απίστευτες καταπραϋντικές και ενυδατικές της ιδιότητες, η αλόη είναι ιδανική για να ηρεμεί το δέρμα από ηλιακά εγκαύματα και να ανακουφίζει το δέρμα από διάφορους ερεθισμούς.

Arbutin
Η αρμπουτίνη βρίσκεται στο σιτάρι και στα αχλάδια και αποτελεί παράγωγο του hydroquinone. Είναι ασφαλής στη χρήση της και μπορεί να αναστείλει την παραγωγή μελανίνης. Γι' αυτό χρησιμοποιείται πολύ σε προϊόντα για λεύκανση και λάμψη (skin brightening).

Bee Venom
Το δηλητήριο της μέλισσας χρησιμοποιείται ώστε να κάνει το δέρμα να παράγει περισσότερο κολλαγόνο και ελαστίνη ώστε να περιορίζεται η εμφάνιση ρυτίδων και λεπτών γραμμών. 

Ferment (ένζυμο)
Τα προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως η μαγιά και το κρασί, εμφανίζουν υποσχόμενα αποτελέσματα αναφορικά με την αντιγήρανση και την ελαστικότητα του δέρματος. 

Green Tea
Εκτός από το γεγονός ότι πίνοντας τσάι κάνουμε καλό στο σώμα μας, αν το εφαρμόσουμε τοπικά στο δέρμα μας παρέχει αντιγηραντικές, αντικαρκινικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Honey / Royal jelly
Το μέλι και ο βασιλικός πολτός έχουν αντιφλεγμονώδεις και φυσικές αντισηπτικές ιδιότητες και βοηθούν με την ακμή και την ξηρότητα.

Milk
Ανεξάρτητα από το αν προέρχεται από γάιδαρο ή από αγελάδα, το γάλα είναι γνωστό για τις πλούσιες ενυδατικές και λευκαντικές του ιδιότητες.

Pig Collagen
Όταν απλώνεται τοπικά βοηθά στη σύσφιξη του δέρματος και παρέχει και μια ασπίδα ενυδάτωσης. Είναι πολύ πλούσιο και γι' αυτό χρειαζόμαστε ελάχιστη ποσότητα.

Rice
Το ρύζι και το ρυζόνερο χρησιμοποιούνται για αιώνες στην ασιατική περιποίηση του δέρματος. Είτε ως toner είτε ως scrub, το ρύζι έχει λευκαντικές ιδιότητες που μπορούν να μας δώσουν ένα ομοιόμορφο τόνο επιδερμίδας.

Snail
Η βλέννα του σαλιγκαριού, λόγω της σύστασής της, λειτουργεί πολύ καλά σε ενυδατικά προϊόντα. Έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στην επιδιόρθωση του δέρματος, στη μείωση της κοκκινίλας ακόμα και στην ακμή.

Syn-ake
Πρόκειται για ένα συνθετικό δηλητήριο από φίδι που χρησιμοποιείται για τη σύσφιξη του δέρματος και την βελτίωση της ελαστικότητας του. Λέγεται ότι είναι παρόμοιο με το botox για τις αντιγηραντικές του ιδιότητες.

Starfish
Το εκχύλισμα από αστερία είναι ένα πολυχρηστικό συστατικό που υποστηρίζει ότι συσφίγγει, επιδιορθώνει και ενυδατώνει το δέρμα. Επιπλέον, έχει μια πολύ ιδιαίτερη υφή.

Yogurt
Το γιαούρτι περιέχει λακτικό οξύ που βοηθά στην απολέπιση του δέρματος. Είναι γνωστό ότι βοηθάει στην καταπολέμηση της ακμής και των φλεγμονών. Ο ψευδάργυρος που περιέχει μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό της λιπαρότητας και της έκκρισης σμήγματος.

Rose
Το έλαιο από τριαντάφυλλο περιέχει βιταμίνη Α και C και προσφέρει ένα πιο λαμπερό και φωτεινό δέρμα, ενώ το ροδόνερο είναι πολύ καλό για να ενυδατώνει και να ηρεμεί την επιδερμίδα.

Αυτά είναι ορισμένα από τα συστατικά που χρησιμοποιούν στα καλλυντικά τους οι Ασιατικές χώρες (και όχι μόνο...). Κάποια μας φαίνονται περίεργα και λίγο τρομακτικά (βλ. δηλητήριο) και άλλα είναι αρκετά συνηθισμένα και διαδεδομένα. 

Ραντεβού στο επόμενο post.

Φιλιά!!
Αθηνά




1 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©Copyright 2015 Beauty Notes by Athina | TNB