Eye Makeup σε 7 βήματα!

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 2 σχόλια
Σε μια βραδινή μας έξοδο θέλουμε να δείχνουμε όσο πιο λαμπερή γίνεται. Συνήθως λοιπόν δίνουμε έμφαση στο μακιγιάζ των ματιών μας.
Ακολουθώντας 7 απλά βήματα μπορούμε να δημιουργήσουμε εκείνο το βλέμμα που θα μας κάνει να εντυπωσιάσουμε στις εξόδους μας.

  1. Προετοιμάζουμε τα μάτια μας με concealer. Το concealer χρησιμοποιείται για να καλύψει τους μαύρους κύκλους ή τις μπλε δυσχρωμίες κάτω από τα μάτια. Για να καλύψουμε τους μαύρους κύκλους χρειάζεται λίγη ποσότητα concealer σε συγκεκριμένα σημεία του ματιού. Στην εσωτερική γωνία που είναι πιο σκούρο σημείο, στο κέντρο και στην εξωτερική γωνία. Για να το απλώσουμε κάνουμε μικρά χτυπηματάκια με το δάχτυλο (και δεν το τρίβουμε) ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
  2. Βάζουμε primer στα βλέφαρα. Με το primer θα διατηρηθεί για περισσότερη ώρα η σκιά στα μάτια.
  3. Προσθέτουμε eyeliner. Οι σκούρες σκιές μπορούν να αποτελέσουν το τέλειο eyeliner (στεγνές αλλά και υγρές). Κάνουμε τη γραμμή όσο πιο κοντά γίνεται στις πάνω βλεφαρίδες, ξεκινώντας από την εσωτερική γωνία και πηγαίνοντας προς τα έξω. Στις κάτω βλεφαρίδες ξεκινάμε από το μέσο του ματιού  με κατεύθυνση προς την εξωτερική γωνία. Σβήνουμε την κάτω γραμμή με το δάχτυλο ή με μια μπατονέτα, για λιγότερο έντονο αποτέλεσμα. Για smokey eye χρησιμοποιούμε ένα πινέλο για να βάλουμε σκούρα σκιά στο πάνω βλέφαρο αλλά και στις κάτω βλεφαρίδες και με καλό blending πετυχαίνουμε το σωστό smokey eye.
  4. Η ώρα της σκιάς. Είναι ωραίο να χρησιμοποιούμε τις αποχρώσεις σκιάς ώστε να μπορούμε να "χτίσουμε" την σκιά, αφήνοντας τα χρώματα να αναμειγνύονται μεταξύ τους. Ξεκινάμε με την πιο ανοικτή απόχρωση (που είναι αρκετά κοντά στη φυσική απόχρωση των βλεφάρων μας) και την απλώνουμε σε όλο το βλέφαρο και μέχρι το κόκκαλο το φρυδιού (browbone). Στη συνέχεια απλώνουμε στο κινητό βλέφαρο τη μεσαία απόχρωση και "χτίζουμε" το χρώμα απλώνοντας την πιο σκούρα απόχρωση στην πτυχή (crease) του ματιού. Φυσικά δε ξεχνάμε να κάνουμε και το απαραίτητο blending. 
  5. Highlighter. Χρησιμοποιούμε μια πολύ ανοιχτόχρωμη σκιά στην εσωτερική γωνία του ματιού για να φωτίσουμε το βλέμμα.
  6. Φρύδια. Τονίζουμε το τόξο του φρυδιού χρησιμοποιώντας την ίδια ανοιχτόχρωμη σκιά στο κόκαλο του φρυδιού (browbone).
  7. Βλεφαρίδες & Μάσκαρα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ειδικό ψαλιδάκι για να "γυρίσουμε" τις βλεφαρίδες μας και να δείχνουν πιο μακριές. Ξεκινάμε να εφαρμόζουμε τη μάσκαρα όσο πιο κοντά στις βλεφαρίδες γίνεται και ανεβαίνοντας προς τα πάνω με ζιγκ ζαγκ κινήσεις. Βάζουμε μάσκαρα και στις κάτω βλεφαρίδες.

 Φιλιά!!

Αθηνά

2 σχόλια:

  • Unknown είπε...

    Πολύ όμορφο το blog σου μόλις έγινα μέλος.....
    Αν θέλεις πέρνα μια βολτίτσα και από το δικό μου blog http://zoydaki1985.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

 

©Copyright 2015 Beauty Notes by Athina | TNB