Αποκτήστε την τέλεια επιδερμίδα !

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 2 σχόλια
Ακόμα και αν δεν έχουμε αψεγάδιαστη επιδερμίδα, υπάρχουν τρόποι για να την αποκτήσουμε. Ρωτάτε πώς;
Μα χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα φυσικά.

Ξεκινάμε με την σωστή περιποίηση του προσώπου και συγκεκριμένα με απολέπιση, η οποία θα αποτρέψει το foundation που θα βάλουμε μετά να δείχνει flaky. Εγώ χρησιμοποιώ το Exfoliating scrub της Clinique που μου αφήνει μια αίσθηση φρεσκάδας.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε  να δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενυδάτωση του προσώπου μας. Κάνοντας massage με την ενυδατική μας ενισχύουμε την κυκλοφορία του αίματος στην επιδερμίδα μας και την προετοιμάζουμε για το foundation που θα ακολουθήσει. Αγαπημένη μου ενυδατική είναι η Daywear Advanced multi-protection anti-oxidant creme της Estee Lauder.

Και τώρα ήρθε η ώρα του foundation. Δικό μου αγαπημένο το Anti-blemish solutions liquid makeup της Clinique. Σύμφωνα με την makeup artist Pat McGrath δε χρειάζεται να βάλουμε πολύ foundation για να πετύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Αντίθετα, απλώνουμε το makeup μόνο στα σημεία που το χρειαζόμαστε, δηλαδή σε σκοτεινές περιοχές ή σε κοκκινίλες. Για να εξασφαλίσουμε ότι το δέρμα μας θα δείχνει υπέροχο να μην ξεχνάμε να καλύπτουμε και τυχόν δυσχρωμίες στο λαιμό.


Η ώρα του concealer. Με ένα μικρό πινέλο το απλώνουμε στις περιοχές που το χρειαζόμαστε και μετά κάνουμε το απαραίτητο blending με τα δάχτυλά μας. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιούμε ένα ματ concealer γύρω από τα μάτια και τη μύτη. Για το ξηρό δέρμα θα ήταν ιδανικό ένα σε κρεμώδη μορφή.

Highlighter! Πολλές δεν το χρησιμοποιούν γιατί το θεωρούν too much. Αν θέλουμε όμως ένα flawless effect μας χρειάζεται. Το βάζουμε σε στρατηγικά σημεία του προσώπου για να αποκτήσουμε αυτή τη λάμψη που επιθυμούμε: στα ζυγωματικά (cheekbones), στη μύτη (bridge of the nose),στο κόκαλο του φρυδιού (brow bones), στο πάνω χείλος (cupid's bow), στο πιγούνι και στην εσωτερική γωνία των ματιών. (Καλά δεν είναι απαραίτητο να μπει σε όλα αυτά τα σημεία. Ενδεικτικά τα αναφέρω.) Η απόχρωση του πρέπει να είναι ίδια με την επιδερμίδα μας ή σε ένα με δύο τόνους πιο ανοιχτό. Στα λιπαρά δέρματα ταιριάζουν αυτά σε μορφή πούδρας ενώ σε κανονικό και ξηρό δέρμα είναι ιδανικά τα κρεμώδη.

Αν κατά τη διάρκεια της ημέρας το makeup δε δείχνει όσο φρέσκο θα θέλαμε μπορούμε να δοκιμάσουμε ένα spray όπως το Eau Thermale Avene Thermal Spring Water.




Τέλος, απλώνουμε την πούδρα μας κάτω από τα μάτια, στο Τ του προσώπου και γύρω από το στόμα και το πιγούνι. Αφήνουμε τα ζυγωματικά χωρίς πούδρα για να δείχνει το δέρμα πιο λαμπερό.

Φυσικά μετά συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μακιγιάζ μας. 

Φιλιά!!
Αθηνά


Υ.Γ. Φωτογραφίες από google.com

2 σχόλια:

  • alldaybeautiful είπε...

    πολύ ωραίο το blog σου..σε ακολουθώ..αν θες ρίξε και εσύ μια ματιά στο δικό μου.
    blog:alldaybeautiful.blogspot.gr
    facebook:alldaybeautiful

Δημοσίευση σχολίου

 

©Copyright 2015 Beauty Notes by Athina | TNB