Face Masks 101

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016 1 σχόλια
Μάσκες προσώπου... Υπάρχουν τόσες πολλές και διαφορετικές που δεν ξέρεις τι να διαλέξεις. Υπάρχει στην αγορά μάσκα για κάθε ανάγκη της επιδερμίδας, με πολλές διαφορετικές υφές και είδη αλλά και με μεγάλη ποικιλία στις τιμές.


Οι μάσκες προσώπου είναι ένας γρήγορος τρόπος για να αναζωογονήσουμε το δέρμα μας αποτελεσματικά. Υπάρχουν βέβαια και μάσκες που χρειάζονται όλη τη νύχτα για να δράσουν αλλά και μάσκες που μπορούν να φορεθούν κάτω από την ενυδατική μας. Οι επιλογές είναι πολλές.

Ας δούμε λοιπόν  τι μάσκα χρειαζόμαστε ανάλογα με τις ανάγκες μας και τον τύπο της επιδερμίδας μας.

Μάσκες Αργίλου (clay masks)
Πρόκειται για τις κλασικές μάσκες με άργιλο που είναι ιδανικές για να καθαρίζουν βαθιά την επιδερμίδα και τους πόρους. Ταιριάζει σε όσους έχουν λιπαρό ή μεικτό δέρμα αλλά και σε άτομα με θαμπό δέρμα ή δέρμα με σπυράκια και μαύρα στίγματα. 

Απολεπιστικές μάσκες (exfoliating masks)
Πρόκειται για μάσκες που είτε περιέχουν κόκκους, ένζυμα ή οξέα και χρησιμοποιούνται για να αποκτήσουμε ομοιόμορφο και λείο δέρμα καθώς αφαιρούν όλα τα στρώματα νεκρού δέρματος από την επιδερμίδα μας. Είναι ιδανικές για θαμπό, ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα αλλά δεν συνιστώνται σε όσους έχουν ευαίσθητο δέρμα που ερεθίζεται εύκολα.

Ενυδατικές μάσκες (moisturising masks)
Πρόκειται για μάσκες που συνήθως χρησιμοποιούμε προς το τέλος της ρουτίνας περιποίησης μας για να προσθέσουμε μια γερή δόση ενυδάτωσης στην επιδερμίδα. Είναι η καλύτερη μάσκα για να κοιμηθούμε φορώντας την και συνήθως περιέχουν shea butter και έλαια. Είναι ιδανικές για ξηρό και ώριμο δέρμα αλλά τα λιπαρά και με τάσεις ακμής δέρματα ίσως να πρέπει να τις αποφύγουν . 



Αντιγηραντικές μάσκες (anti-ageing masks)
Είναι μια υποκατηγορία των ενυδατικών μασκών και περιέχουν συνήθως πεπτίδια στα συστατικά τους. Φυσικά είναι ιδανικές για πιο ώριμο δέρμα αλλά και για όσους ανησυχούν για τα σημάδια της γήρανσης. 

Hydrating masks
Πρόκειται για μάσκες που περιέχουν κατά κύριο λόγο νερό, γλυκερίνη και υαλουρονικό οξύ μεταξύ άλλων. Είναι ότι χρειάζεται η επιδερμίδα για μια γρήγορη και έντονη δόση ενυδάτωσης. Είναι ιδανικές για όλους αλλά πιο πολύ ωφελούνται άτομα με αφυδατωμένο δέρμα. 

Sheet masks
Είναι το τελευταίο trend στις μάσκες προσώπου και μας έχει έρθει (και αυτό) από την μακρινή Κορέα. Όλοι τις χρησιμοποιούν και πάντα υπάρχει μια μάσκα για να καλύψει την όποια ανάγκη μας. 

Τον τελευταίο καιρό με έχει πιάσει μια τρέλα με τις μάσκες προσώπου και θέλω να τις δοκιμάσω όλες. Ενυδατικές, αργίλου, απολεπιστικές και ότι άλλο φανταστείς βρίσκεται έτοιμο για δοκιμή. 

Όποια και αν είναι η ανάγκη της επιδερμίδας σας και όποιος και αν είναι ο τύπος της, το σίγουρο είναι ότι θα βρείτε μια μάσκα προσώπου που να σας καλύπτει. 

Ραντεβού στο επόμενο post.

Φιλιά!!
Αθηνά


1 σχόλια:

  • Unknown είπε...

    Πολύ ενημερωτικό το ποστ σου.Εμένα μου αρέσουν οι ενυδατικές γιατί αν και έχω ακμή έχω ξηρό δέρμα.Φιλιά

Δημοσίευση σχολίου

 

©Copyright 2015 Beauty Notes by Athina | TNB