Concealers types, textures & uses

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 0 σχόλια
Το concealer μπορεί να γίνει μπελάς και ίσως λίγο μεγαλύτερος από ότι το foundation. Με τόσα διαφορετικά είδη, υφές και ισχυρισμούς γίνεται πολύ δύσκολο να επιλέξουμε το σωστό για εμάς. Ας προσπαθήσουμε να δώσουμε μια πιο καθαρή εικόνα στο όλο θέμα ώστε να κάνουμε την αγορά concealer όσο πιο εύκολη για εμάς γίνεται. 



Cream Concealer (σε κρεμώδη μορφή)
Συνήθως τα κρεμώδη concealer είναι πιο παχύρρευστα και έρχονται σε βαζάκια. Γι' αυτό είναι καλύτερο να τα εφαρμόζουμε με τα δάχτυλα καθώς έτσι απλώνεται πιο εύκολα το προϊόν. Λόγω της σύστασής τους είναι καλύτερα όταν εφαρμόζονται για να καλύψουν μικροατέλειες και όχι κάτω από τα μάτια. Όταν σεταριστεί με πούδρα, το κρεμώδες concealer μπορεί να διατηρηθεί τουλάχιστον για 8 ώρες. 
Είναι ιδανικό όταν χρειαζόμαστε πλήρη κάλυψη και φυσικά για να καλύψουμε μικροατέλειες και σπυράκια. 

Stick Concealer (σε μορφή στικ)
Είναι ουσιαστικά ένα κρεμώδες concealer αλλά σε πιο σταθερή μορφή και με πιο ξηρή υφή. Τα θεωρώ λίγο δύσκολα στη χρήση λόγω της βαριάς σύστασής τους αλλά λόγω του σχήματος τους είναι βολικά για on-the go touch ups. Και αυτά είναι καλύτερα όταν χρησιμοποιούνται στο υπόλοιπο πρόσωπο και όχι κάτω από τα μάτια. Δε συνιστάται καθόλου σε όσους έχουν ξηρή επιδερμίδα. 
Είναι καλύτερα για on-the-go εφαρμογή, για λιπαρές επιδερμίδες και για κάλυψη ατελειών.

Liquid Concealer (σε υγρή μορφή)
Σε αντίθεση με τα κρεμώδη concealer, τα υγρά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλα το πρόσωπο και είναι λιγότερο πιθανό να μαζέψουν στις γραμμές (crease). Τα περισσότερα υγρά concealer προσφέρουν υψηλή κάλυψη έτσι ώστε κανένα σπυράκι ή μαύρος κύκλος να μην μπορεί να τους αντισταθεί. 
Είναι ιδανικά για όλο το πρόσωπο, για όταν θέλουμε υψηλή κάλυψη χωρίς creasing ή cakeing.

Highlighting Concealer (για λάμψη)
Όπως φαίνεται και από το όνομά τους, δεν πρόκειται για συνηθισμένα concealer αλλά για concealer που προσφέρουν λάμψη και φωτεινότητα στα σημεία του προσώπου που θέλουμε. Συνήθως χρησιμοποιούνται για να φωτίσουν την περιοχή κάτω από τα μάτια. Αυτά είναι σε υγρή μορφή και έχουν συνήθως πολύ ελαφριά κάλυψη. 
Είναι ιδανικό κυρίως για να φωτίσει αλλά ίσως και για να καλύψει ελάχιστα κάτω από τα μάτια.

Color Correcting Concealers (για διόρθωση)
Σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα concealer, τα color correcting έρχονται σε όλες τις μορφές και υφές αλλά έχουν σαν μοναδικό τους στόχο να διορθώσουν τον τόνο της επιδερμίδας (κοκκινίλες, θαμπάδα κλπ). Καλό θα ήταν πρώτα να επιλέξετε ένα είδος concealer που ταιριάζει στις ανάγκες σας και μετά να επιλέξετε και το ανάλογο χρώμα για color correcting ( πράσινο για κοκκινίλες, ροζ για θαμπάδα, πορτοκαλί για μαύρους κύκλους κλπ). 

Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι.

Ραντεβού στο επόμενο post.

Φιλιά!!
Αθηνά

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©Copyright 2015 Beauty Notes by Athina | TNB