Αναλύωντας ετικέτες καλλυντικών

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016 3 σχόλια
Το να μπορείς να καταλαβαίνεις τι συμβολίζουν αυτά τα μικροσκοπικά και αφηρημένα πολλές φορές σύμβολα στις ετικέτες των προϊόντων μας, δεν είναι κάτι που θεωρείται αυτονόητο. Πολλές φορές μας τρομάζουν χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Όλα τους είναι εκεί για να μας βοηθήσουν και πολλές φορές για να μας διαφυλάξουν.


Παρακάτω ακολουθούν τα 12 πιο συνηθισμένα σύμβολα που συναντάμε στις ετικέτες των καλλυντικών μας και η σημασία τους.

Το σύμβολο "e"
Το μικρό γράμμα e είναι ένα σύμβολο που ονομάζεται estimated sign. Βρίσκεται σε προϊόντα που παράγονται στην ΕΕ και εξασφαλίζει ότι  η ποσότητα προϊόντος στην συσκευασία είναι η σωστή. Δηλαδή όταν γράφει πχ 20ml περιέχει όντως 20 ml και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει παρά μόνο αν ανοιχτεί η συσκευασία.

Το βαζάκι με το ανοιχτό καπάκι μαζί με ένα αριθμό και το γράμμα Μ
Το σύμβολο "χρονικό διάστημα μετά το άνοιγμα" ουσιαστικά μας λέει σε πόσους μήνες από το άνοιγμα της συσκευασίας το προϊόν λήγει. Πχ το 12Μ σημαίνει ότι το προϊόν λήγει 12 μήνες αφότου ανοιχτεί η συσκευασία του.

Το πηδηχτό κουνελάκι
Το διεθνές αναγνωρισμένο "leaping bunny" σύμβολο είναι αυτό που μας διασφαλίζει ότι το προϊόν μας είναι cruelty free. Δεν έχει δηλαδή κακοποιηθεί κανένα ζωάκι κατά ολόκληρη τη διαδικασία παραγωγής του προϊόντος, συμπεριλαμβάνοντας τόσο προμηθευτές, εργαστήρια, πρώτες ύλες και συσκευασία. Θεωρείται ως η υψηλότερη εγγύηση. 

Η φλόγα
Είναι το γνωστό μας σύμβολο για τα εύφλεκτα που σημαίνει ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πλησιάζουμε το προϊόν κοντά σε φλόγα αλλά ούτε και να το εκθέσουμε σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Το μικρό βιβλιαράκι
Είναι το σύμβολο που σημαίνει ανατρέξτε στο φυλλάδιο που συνοδεύει το προϊόν. Επειδή προφανώς η ετικέτα δεν χωράει όλες τις πληροφορίες για το προϊόν, ο κατασκευαστής μας παραπέμπει στο φυλλάδιο που εσωκλείεται στη συσκευασία. 

Το σύμβολο της ανακύκλωσης
Είναι το διεθνώς αναγνωρισμένο σύμβολο της ανακύκλωσης και μας ενημερώνει ότι η συσκευασία είναι ανακυκλώσιμη.

Τα "αγκαλιασμένα" βελάκια
Οι εταιρείες πληρώνουν για να χρησιμοποιήσουν το σύμβολο "Green Dot" στις συσκευασίες τους. Τα χρήματα αυτά προορίζονται για την ανακύκλωση και την αποκατάσταση ορισμένων υλικών. Το σύμβολο μας ενημερώνει ότι η εν λόγω εταιρεία στηρίζει αυτές τις προσπάθειες ανακύκλωσης.

Η vegan καρδούλα
Το σύμβολο "Certified Vegan" σημαίνει πως το προϊόν όχι μόνο δεν έχει δοκιμαστεί σε ζώα αλλά και ότι δεν περιέχει ζωικά συστατικά.

To NSF σύμβολο
Σημαίνει ότι το προϊόν είναι κατασκευασμένο με τουλάχιστον 70% οργανικά συστατικά.

To "Premium Body Care" σύμβολο
Σημαίνει ότι το προϊόν δεν περιέχει parabens, sodium lauryl sulfates και πάνω από 400 άλλα ανάλογα συστατικά


Το τρίγωνο με τον αριθμό
Πρόκειται για resin identification codes και εμφανίζονται στις πλαστικές συσκευασίες. Είναι κωδικοί που προσδιορίζουν τι πολυμερή έχουν χρησιμοποιηθεί στο πλαστικό και βοηθούν στην ανακύκλωση των συσκευασιών.

Το EU's Cosmebio σύμβολο
Σημαίνει ότι το προϊόν περιέχει τουλάχιστον 95% φυσικά συστατικά και δεν περιέχει συνθετικά χρώματα, αρώματα, συντηρητικά ή πετροχημικά προϊόντα ή γενικότερα τροποποιημένα προϊόντα.


Ραντεβού στο επόμενο post.

Φιλιά!!
Αθηνά


3 σχόλια:

  • Lenart lover είπε...

    Σχεδόν τα μισά δεν τα ήξερα και πόσο σημαντικά είναι!Το πιο χρήσιμο post που έχω δει εδώ και καιρό!!
    Αν θέλεις τα λέμε και από το blog μου :)
    http://lenartlover.blogspot.gr/
    x

Δημοσίευση σχολίου

 

©Copyright 2015 Beauty Notes by Athina | TNB