Αναλύωντας τα συστατικά... Niacinamide

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014 0 σχόλια
Γεια σας, γεια σας!!

Σκέφτηκα να ξεκινήσω μια νέα σειρά αναρτήσεων αφιερωμένη στα συστατικά που περιλαμβάνονται στα καλλυντικά προϊόντα που χρησιμοποιούμε και ιδιαίτερα στα προϊόντα περιποίησης προσώπου.
Πολλές φορές διαβάζουμε τη λίστα των συστατικών σε ένα προϊόν και καταλήγουμε να γνωρίζουμε ελάχιστα από αυτά πόσο μάλλον τα οφέλη ή όχι που έχουν πάνω μας.

Πάμε λοιπόν να προσπαθήσουμε να ρίξουμε λίγο φως σε αυτά τα συστατικά...

Θα ξεκινήσω με ένα πολύ διαδεδομένο συστατικό και ένα το οποίο αξίζει να αναζητήσετε στα συστατικά των προϊόντων σας. Μιλάω φυσικά για την Niacinamide (sorry αλλά δε βρίσκω τον ελληνικό όρο).


Όσο πιο πολύ διαβάζω για αυτή, τόσο περισσότερα καλά πράγματα ανακαλύπτω για το συγκεκριμένο συστατικό! Μπορεί σε πολλούς να μην αρέσει ο όρος "αντιγήρανση" καθώς είναι αρκετά γενικός και απροσδιόριστος αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση θα τον χρησιμοποιήσω γιατί ταιριάζει.
Η Niacinamide είναι ένα τέλειο αντιγηραντικό συστατικό. Δουλεύει σκληρά για να αντιμετωπίσει τα μικρά (και όχι μόνο) εκείνα πραγματάκια, τα οποία με το πέρασμα του χρόνου μας κάνουν να δείχνουμε μεγαλύτερες. Μιλάω για δυσχρωμίες και dark spots, έλλειψη σφριγηλότητας της επιδερμίδας, μικρές ρυτιδούλες λόγω αφυδατωμένης επιδερμίδας κλπ. 

Παραλίγο να το ξεχάσω! Η Niacinamide  είναι άλλος ένα όρος για τη γνωστή σε όλους μας Βιταμίνη Β3. 

Κάποια από τα πράγματα που η Niacinamide  "κάνει καλά", δηλαδή ορισμένα από τα οφέλη της για την επιδερμίδα μας είναι τα ακόλουθα:
  • Βοηθάει στην ενυδάτωση της επιδερμίδας εμποδίζοντας την απώλεια νερού από αυτή
  • Βελτιώνει την ελαστικότητα και τα επίπεδα των λιπαρών οξέων στο δέρμα αφήνοντας σφριγηλή επιδερμίδα
  • Βοηθάει στην αντιμετώπιση της ανομοιογενούς επιδερμίδας με το να βοηθά την απομάκρυνση των σημαδιών ακμής και των μαύρων κηλίδων
Στην ουσία αναστέλλει το pigmentation (άτιμα αγγλικά) έτσι ώστε να είναι ιδανικό σε περίπτωση που θέλετε μια συνεχή θεραπεία για μια πιο λαμπερή και ομοιόμορφη επιδερμίδα.


Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι  η Niacinamide  ή αλλιώς Βιταμίνη Β3 είναι ένα πολύ ωφέλιμο συστατικό για να περιλαμβάνεται στα καλλυντικά μας και καλό θα είναι να το αναζητούμε σε αυτά.

Ελπίζω να σας βοήθησα λιγάκι.
Ραντεβού στο επόμενο post

Φιλιά!!
Αθηνά





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©Copyright 2015 Beauty Notes by Athina | TNB