Review # 4 : Clinique Anti-Blemish Solutions 3-Step System

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 2 σχόλια
Είναι λίγος καιρός από τότε που δοκίμασα την σειρά της Clinique Anti- Blemish Solutions 3-Step System, αλλά νομίζω πως τώρα είμαι σε θέση να κάνω ένα καλύτερο και πιο αντικειμενικό review για τη συγκεκριμένη σειρά. 



Ανήκει και αυτό στη γνωστή φιλοσοφία του 3- Step της Clinique αλλά απευθύνεται σε επιδερμίδες με σπυράκια / ακμή.
Κυκλοφορεί και σε travel size, για να μπορεί κανείς να το δοκιμάσει, αλλά φυσικά και σε full size και αποτελείται από τρία προϊόντα / βήματα.

1st Step: Anti - Blemish Solutions Cleaning Foam
2nd Step: Anti - Blemish Solutions Clarifying Lotion
3rd Step: Anti - Blemish Solutions Clearing Moisturizer Oil-Free

Σύμφωνα με την Clinique πρόκειται για "το αποτελεσματικό σύστημα καθαρισμού, απολέπισης και βασικής ενυδάτωσης που είναι ειδικά σχεδιασμένο να καθαρίζει τους πόρους σε βάθος, να αντιμετωπίζει και να προλαμβάνει τα σπυράκια. Τα προϊόντα της σειράς έχουν σχεδιαστεί να λειτουργούν συνδυαστικά. Αντιμετωπίζουν τα σπυράκια ξεκινώντας από τους λόγους που τα προκαλούν για πιο γρήγορο αποτέλεσμα και αφού η επιδερμίδα με τάση για σπυράκια είναι ήδη ερεθισμένη, η σειρά αυτή ακολουθεί τη συμβουλή των κορυφαίων δερματολόγων της Clinique : ήπια αλλά αποτελεσματικά προϊόντα που δεν ξηραίνουν."

Ας πάμε όμως να δούμε το κάθε βήμα χωριστά.

1ο Βήμα: Cleaning Foam
"Απαλός καθαριστικός αφρός με φαρμακευτικά δραστικά συστατικά, βοηθά τον καθαρισμό και προλαμβάνει τα σπυράκια. Απομακρύνει τους ρύπους και την υπερβολική λιπαρότητα. Αποφράσσει τους πόρους. Ηρεμεί, καταπραΰνει και μειώνει ορατά την ερυθρότητα που οφείλεται στα σπυράκια. Η επιδερμίδα αισθάνεται απαλή, λεία  και άνετη."



Πρόκειται για ένα πολύ καλό καθαριστικό σε μορφή αφρού. Δεν το συνιστώ βέβαια για να αφαιρούμε το μακιγιάζ μιας και δεν είναι αρκετά ισχυρό για αυτό αλλά κυρίως επειδή δεν είναι αυτός ο σκοπός του. Πρώτα λοιπόν κάνουμε το απαραίτητο ντεμακιγιάζ και μετά το χρησιμοποιούμε. Αφήνει στο δέρμα μου αυτή την αίσθηση καθαριότητας που τόσο μου αρέσει αλλά ένιωθα ένα μικρό τραβηγματάκι στο δέρμα μου, το οποίο βέβαια δεν κρατούσε πολύ γιατί συνέχιζα με τα επόμενα βήματα. 

2ο Βήμα: Clarifying Lotion
"Απαλή αποτελεσματική σύνθεση απολέπισης με δραστικά συστατικά που απομακρύνει τα επιφανειακά νεκρά κύτταρα και την υπερβολική λιπαρότητα που μπορεί να οδηγήσει σε σπυράκια. Αποφράσσει τους πόρους. Οι πούδρες που περιέχει απορροφούν τη λιπαρότητα και ελαχιστοποιούν τη γυαλάδα. Καταπραΰνει τους ερεθισμούς και την ερυθρότητα χωρίς να ξηραίνει."


Αυτό το βήμα μου άρεσε ιδιαίτερα. Καταρχάς πριν τη χρήση πρέπει να ανακινηθεί καλά το προϊόν για να αναμειχθεί η πούδρα με τη λοσιόν. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα toner, το οποίο απομάκρυνε τη λιπαρότητα και μείωνε την εμφάνιση των πόρων. Η πούδρα που περιέχει έκανε το δέρμα μου να δείχνει αρκετά ματ μπορώ να πω. Περιέχει σαλικυλικό οξύ, οπότε είναι κατάλληλο για την απομάκρυνση των βακτηριδίων που έχουν απομείνει και βοηθάει επίσης στο να μην εξαπλωθούν περισσότερο τα σπυράκια. Κάτι σαν μικρή απολέπιση θα το έλεγα.

3ο Βήμα : Clearing Moisturizer Oil-Free
"Απαλή καταπραϋντική σύνθεση που βοηθά να αντιμετωπιστούν τα υπάρχοντα σπυράκια, να προληφθεί η εμφάνιση νέων και να ρυθμιστεί η υπερβολική λιπαρότητα. Δημιουργεί μια προστατευτική ασπίδα έναντι στους παράγοντες που προκαλούν τα σπυράκια. Ενυδατώνει απαλά και ελαχιστοποιεί την ξηρότητα και το ξεφλούδισμα."


Πρόκειται για μια ωραία και ελαφριά ενυδατική κρέμα. Απορροφάται σχετικά γρήγορα και αφήνει το δέρμα απαλό και ενυδατωμένο. Επειδή είναι oil free δεν αφήνει καθόλου γυαλάδα και περιέχει και αυτό όπως η λοσιόν σαλικυλικό οξύ που νομίζω πως είναι πολύ καλό για δέρματα με τάση προς ακμή. 

Στην ίδια σειρά κυκλοφορεί και το Anti - Blemish Solutions Spot Treatment Gel, το οποίο τοποθετείται πάνω στα σπυράκια και επιταχύνει τη θεραπεία τους. Σε μένα το συγκεκριμένο νομίζω ότι δουλεύει και σίγουρα θα το αγοράσω ξανά όταν τελειώσει (κάτι που θα αργήσει γιατί χρειάζεσαι πολύ λίγο κάθε φορά). Το εφαρμόζω συνήθως το βράδυ στα διάφορα σπυράκια που εμφανίζονται και νιώθω ένα μικρό τσιμπηματάκι θα μπορούσα να πω, το οποίο για μένα είναι σημάδι ότι το προϊόν δουλεύει. Το πρωί πάντως το σπυράκι  έχει υποχωρήσει αρκετά.


Σε γενικές γραμμές η συγκεκριμένη σειρά είναι πολύ καλή για δέρματα λιπαρά και με τάση για ακμή. Αν και η εταιρεία λέει ότι είναι για όλους τους τύπους δέρματος, εγώ δε θα το πρότεινα για άτομα με ξηρή επιδερμίδα γιατί η ξηρότητα θα "αυξηθεί".

Αν και η συγκεκριμένη σειρά μου άρεσε πολύ και είχε αποτέλεσμα για το δέρμα μου δε νομίζω να το αγοράσω ξανά. Θα παραμείνω πιστή στο κλασικό 3-Step System, με το οποίο   έχω πολύ καλύτερα αποτελέσματα. (Review coming soon or Review is here!)


Φιλιά !!
Αθηνά



2 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©Copyright 2015 Beauty Notes by Athina | TNB