A new skin for a new season + some skincare tips

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014 0 σχόλια
Καλησπέρα σε όλους!!

Σήμερα επιστρέφουμε με ένα εντελώς διαφορετικό post. Θα μιλήσουμε για skincare και συγκεκριμένα για serums.



Όπως όλοι γνωρίζουμε νέα εποχή σημαίνει νέες τάσεις ομορφιάς και αυτή την εποχή οι φυσικές / οργανικές (organic) κρέμες προσώπου και τα serums, τα οποία προστατεύουν την αναγέννηση των κυττάρων (cell regeneration) είναι περιζήτητα.

Επομένως τι ακριβώς είναι το serum;

Τα serums περιέχουν σε πολύ υψηλή συγκέντρωση ενεργά συστατικά σε σχέση με τα περισσότερα άλλα προϊόντα περιποίησης. Ενώ οι περισσότερες ενυδατικές και άλλες κρέμες προσώπου περιέχουν μόνο 5-10 % ενεργά συστατικά, ένα serum προσώπου μπορεί να περιέχει μέχρι και 70% ενεργά συστατικά. Αυτά τα προϊόντα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν σε μεγαλύτερη συγκέντρωση θρεπτικά συστατικά (nutrients) βαθιά στο δέρμα και γι' αυτό είναι σχεδιασμένα ώστε να απευθύνονται σε συγκεκριμένες ανάγκες της επιδερμίδας όπως ρυτίδες, σύσφιξη, age spots και δυσχρωμίες. Τα περισσότερα serums απευθύνονται σε όλους τους τύπους δέρματος και πολλές φορές δε χρειάζεται να εφαρμόσετε την ενυδατική σας μετά. Αν όμως η επιδερμίδα σας είναι πολύ ξηρή, καλό θα ήταν να εφαρμόζετε και την ενυδατική σας μετά.

Ας περάσουμε τώρα σε κάποιες συμβουλές για την φροντίδα της επιδερμίδας του προσώπου μας:
  • Οι κρέμες προσώπου με SPF μπορεί να μοιάζουν πολύ καλή ιδέα, αλλά το SPF που περιέχουν εμποδίζει τα ενεργά συστατικά της κρέμας να δράσουν. Καλύτερα λοιπόν να χρησιμοποιούμε χωριστά την αντηλιακή μας από την ενυδατική μας.
  • Πάντα να πλένουμε το πρόσωπό μας με κάποιο καθαριστικό το πρωί και όχι μόνο με σκέτο νερό. Έτσι θα απομακρύνουμε αποτελεσματικά ότι έχει εμφανισθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας (ιδρώτας κλπ)
  • Τα διάφορα cooling sprays όπως πχ το Evian αφυδατώνουν την επιδερμίδα καθώς το δέρμα μας δεν απορροφά το νερό. Το νερό που ρίχνουμε στο πρόσωπό μας εξατμίζεται και αφυδατώνει την επιδερμίδα.
  • Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα με 1ο ή 2ο συστατικό το αλκοόλ  καθώς όπως είναι γνωστό "απογυμνώνουν" την επιδερμίδα. Το αλκοόλ επίσης κάνει το δέρμα πιο εύφορο έδαφος για ανάπτυξη βακτηρίων, ξηραίνει την επιδερμίδα και γενικά μόνο καλό που δεν της κάνει.
  • Το ph του δέρματος είναι στο 5-6, οπότε είναι καλό να χρησιμοποιούμε οξέα για να το ενισχύσουμε και να προλάβουμε τυχόν breakouts. Τα καθαριστικά σε μορφή αφρού είναι ότι χειρότερο για δέρματα με τάση ακμής καθώς κάνουν το δέρμα πιο αλκαλικό (αυξάνουν το ph) με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται ευκολότερα βακτήρια.
  • Τα οξέα αυξάνουν το πάχος της επιδερμίδας. Το γλυκολικό, το σαλικυλικό και το λακτικό οξύ ( με πιο δυνατό το πρώτο και λιγότερο δυνατό το τελευταίο) ενισχύουν το δέρμα, το κάνουν πιο δυνατό και το διατηρούν σε χαμηλότερο ph. Η χρήση απολεπιστικών διατηρεί το δέρμα λαμπερό και ζωντανό.
  • Εφαρμόζετε τα προϊόντα περιποίησης προσώπου με τη μέθοδο "sandwich": Καθαρισμός, toner, exfoliating toner με οξέα, serum και τέλος ενυδατική κρέμα.
Τα λέμε σύντομα...

Φιλιά!!
Αθηνά



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©Copyright 2015 Beauty Notes by Athina | TNB