Tips για να κρατήσει περισσότερο το μακγιάζ των ματιών μας!!

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 1 σχόλια
Σήμερα λέω να αναφερθούμε σε κάποια tips για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε το μακιγιάζ των ματιών μας για όσο περισσότερο μπορούμε.


Πιστεύω ότι τώρα πια οι περισσότερες ξέρουμε ότι το μυστικό για να μην ξεθωριάζει και σβήνει το μακιγιάζ στα μάτια μας είναι το λεγόμενο layering.  Βάζουμε δηλαδή διάφορες στρώσεις από προϊόντα στα μάτια μας. Έτσι όπως το λέω μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά δεν είναι.

Να μην ξεχνάμε βέβαια ότι πολλές φορές θέλουμε αυτό το smudging εφέ γιατί κάνει το βλέμμα μας να δείχνει πιο sexy...

Πάμε λοιπόν:

Χτίζουμε τη βάση μας
Ίσως να θεωρείτε ότι μια βάση για τις σκιές να είναι πεταμένα λεφτά, πιστέψτε με όμως αξίζει τον κόπο. Θα δώσει ένα ομοιόμορφο τόνο στο βλέφαρο και θα βοηθήσει τις σκιές να διατηρηθούν ζωντανές για περισσότερο χρόνο. Την ίδια δουλειά μπορεί βέβαια να κάνει και ένα concealer αλλά θα έλεγα να μη χρησιμοποιείτε foundation γιατί επειδή έχει περισσότερη υγρασία θα φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θέλουμε.

Χρησιμοποιούμε κρεμώδη προϊόντα
Απλώνοντας μια λεπτή στρώση από μια κρεμώδη σκιά θα δώσουμε στην κανονική σκιά μας κάτι να "πιαστεί". Μπορούμε να το παρομοιάσουμε με το μολύβι χειλιών που βάζουμε πριν το κραγιόν - έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Είναι καλύτερο να επιλέξουμε μια κρεμώδη σκιά κοντά στο φυσικό χρώμα της επιδερμίδας μας, έτσι ώστε όποιο χρώμα και αν βάλουμε από πάνω να "γράψει" πολύ ωραία. Αν θέλουμε ένα πιο έντονο αποτέλεσμα, τότε επιλέγουμε κρεμώδη σκιά στην ίδια απόχρωση με τη σκιά σε σκόνη.

Σετάρισμα
Όταν σετάρουμε το υπόλοιπο μακιγιάζ μας με πούδρα, είναι καλό να την περνάμε και από τα μάτια για να σετάρουμε και εκεί το μακιγιάζ. Με αυτό τον τρόπο προσθέτουμε ένα επιπλέον στρώμα στο μακιγιάζ, το οποίο θα βοηθήσει στη βελτίωση της διάρκειάς του χωρίς να αλλοιώσει το χρώμα του μακιγιάζ. 

Γύρισμα βλεφαρίδων
Δεν ξέρω το λόγο αλλά κάνει τη μάσκαρα να διαρκεί περισσότερο.

Αυτά από εμένα. 
Ελπίζω να σας βοήθησα  λιγουλάκι...

Φιλιά!!
Αθηνά








1 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©Copyright 2015 Beauty Notes by Athina | TNB