Απομυθοποιώντας 9 μύθους για την ομορφιά!!

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013 3 σχόλια
Μύθοι!! 
Υπάρχουν παντού... 
Από τα πιο απλά πράγματα μέχρι τα πιο σημαντικά. Από όλο αυτό δε θα μπορούσε να λείπει και η κατηγορία ομορφιά, η οποία κατακλύζεται από διάφορυς μύθους. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν να απομυθοποιήσουμε κάποιους από αυτούς για να δούμε αν όντως ισχύουν ή όχι.


1ος Μύθος:
Τα lip balms κάνουν τα χείλη πιο ξηρά.
ΣΩΣΤΟ (σε ορισμένες περιπτώσεις)
Οι "εθισμένοι" με τα lip balms μπορούν να μας πιστοποιήσουν ότι η συνήθειά τους οφείλεται στο γεγονός ότι όσο πιο συχνά βάζουν lip balm τόσο πιο πολύ το χρειάζονται τα χείλη τους. Πριν όμως πετάξετε μακριά τα lip balms σας, αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλο που ορισμένα συστατικά, όπως καμφορά, μενθόλη & αλκοόλ, μπορούν να οδηγήσουν σε ερεθισμό και ξηρότητα, οι περισσότερες "εξαρτήσεις" οφείλονται στην εξοικείωση με το glossy αποτέλεσμα που αφήνουν τα lip balms στα χείλη. Τα χείλη δεν περιέχουν σμηγματογόνους αδένες και γι' αυτό είναι πιο επιρρεπή στην ξηρότητα. Το κλειδί είναι να κοιτάμε στα συστατικά. Το πιο σημαντικό όμως είναι το να μην γλείφουμε τα χείλη μας καθώς το σάλιο μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα.

ε
2ος Μύθος:
Τα μαλλιά μας συνηθίζουν το σαμπουάν που χρησιμοποιούμε.
ΜΥΘΟΣ
Δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ή λόγος για να αλλάζουμε συχνά σαμπουάν αν αυτό που χρησιμοποιούμε λειτουργεί. Χωρίς καμία αμφιβολία, το ίδιο σαμπουάν όταν χρησιμοποιείται με τον ίδιο τρόπο, κάτω από τις ίδιες συνθήκες, έχει το ίδιο αποτέλεσμα πάντα!

3ος Μύθος:
Δεν μπορείς να μυρίσεις το άρωμά σου.
ΣΩΣΤΟ
Παραδόξως αυτό φαίνεται να ισχύει. Γιατί λοιπόν να το φοράμε; Το να φοράμε το ίδιο άρωμα καθημερινά μπορεί να μας κάνει να αποκτήσουμε "ανοσία" στη συγκεκριμένη μυρωδιά και επομένως να έχουμε την αίσθηση ότι η μαγεία του αρώματος μας δεν υπάρχει πια. Αυτό μας οδηγεί στο να βάζουμε πολύ άρωμα, κάτι το οποίο μπορεί να είναι ενοχλητικό  για τους γύρω μας. Λίγο άρωμα στους καρπούς και το λαιμό μας είναι αρκετό για εμάς αλλά και για τους γύρω μας.



4ος Μύθος:
Το γύρισμα των βλεφαρίδων με μάσκαρα μπορεί να τις σπάσει.
ΛΑΘΟΣ (περίπου)
Πριν μερικά χρόνια ίσως να ήταν και σωστό αλλά τώρα που η φόρμουλα στις μάσκαρα έχει βελτιωθεί προς όφελός μας, κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να συμβεί.  Εγώ βέβαια θα συνεχίσω να γυρίζω τις βλεφαρίδες μου πριν βάλω μάσκαρα για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.



5ος Μύθος:
Οι αντιγηραντικές κρέμες πρέπει να χρησιμοποιούνται μετά τα 30.
ΛΑΘΟΣ
Η επιδερμίδα διαφέρει από άτομο σε άτομο όπως διαφέρουν και τα αποτυπώματά μας. Κάποιοι μπορεί να δουν τις πρώτες λεπτές γραμμές να εμφανίζονται νωρίς και κάποιοι άλλοι τυχεροί μετά τα 30. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στα γονίδια και τον τρόπο ζωής μας. Φυσικά σπουδαίο ρόλο παίζει και η έκθεσή μας στην ηλιακή ακτινοβολία. Δεν υπάρχει λοιπόν κάποιος κανόνας για το πότε πρέπει να ξεκινήσουμε τη χρήση αντιρυτιδικής. Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από τις ανάγκες μας. Ένα είναι σίγουρο. Ανεξάρτητα από την ηλικία μας πρέπει να προσπαθούμε να φοράμε καθημερινά SPF για να μπορέσουμε να προλάβουμε πολλά.


6ος Μύθος:
Η σοκολάτα δημιουργεί σπυράκια.
ΣΩΣΤΟ & ΛΑΘΟΣ
Αρκετές είναι οι έρευνες που έχουν αποδείξει ότι δεν υπάρχει άμεση σύνδεση της σοκολάτας με τα σπυράκια. Οι διακυμάνσεις του επιπέδου της ζάχαρης στο αίμα μας είναι ο υπεύθυνος. Επομένως αν θέλουμε να περιορίσουμε την εμφάνιση αυτών των ενοχλητικών σημαδιών στο πρόσωπό μας, θα πρέπει να περιορίσουμε την κατανάλωση ζάχαρης σε οποιαδήποτε μορφή.

7ος Μύθος:
Αν τραβήξουμε μια άσπρη τρίχα από τα μαλλιά μας, αυτές θα πολλαπλασιαστούν.
ΛΑΘΟΣ
Είναι φυσικά αδύνατο να αυξηθεί ο αριθμός των θυλάκων τρίχας που υπάρχουν στο κεφάλι μας, όταν τραβήξουμε μια άσπρη τρίχα. Τέλος! 

8ος Μύθος:
Ο ατμός ανοίγει τους πόρους του δέρματος.
ΛΑΘΟΣ
Οι πόροι είναι μυστήρια πράγματα και πολλοί από εμάς αναρωτιούνται για το ποιος είναι ο σκοπός της ύπαρξής τους, εκτός από το να ανοιγοκλείνουν και να μεγαλώνουν. Όσο και να θέλουμε να το πιστέψουμε, ο ατμός δεν θα βοηθήσει στο να ανοίξουν παρά μόνο στο να βγουν προς τα έξω όποιες ακαθαρσίες υπάρχουν μέσα. 

9ος Μύθος:
Το ξυράφι κάνει τις τρίχες πιο παχιές.
ΛΑΘΟΣ
Το ξυράφι έχει αποκτήσει μια κακή φήμη που τελικά είναι αβάσιμη. Το ξύρισμα δεν έχει απολύτως καμία επίδραση στην ανάπτυξη της τρίχας ή στο πάχος της. Αυτό που νιώθουμε όταν η τρίχα μεγαλώνει είναι το παχύτερο μέρος του στελέχους της και αυτό γιατί το ξυράφι κόβει την τρίχα σε αυτό το σημείο. 


Φιλιά !!
Αθηνά


3 σχόλια:

  • Unknown είπε...

    χαχα αυτό με την σοκολάτα το πίστευα και γω! Έβγαζα σπυράκια νομίζοντας πως ήταν αυτός ο λόγος και δεν έτρωγα! Από την στιγμή που άρχισα να χρησιμοποιώ προϊόντα περιποίησης προσώπου τρώω όσες σοκολάτες θέλω :D

Δημοσίευση σχολίου

 

©Copyright 2015 Beauty Notes by Athina | TNB