Στόχοι για το νέο έτος ...

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013 1 σχόλια
Καλή Χρονιά σε όλους μας!! 

Αν και λίγο καθυστερημένα (έχει περάσει ήδη το πρώτο δεκαήμερο του νέου έτους), εύχομαι το 2013 να μας φέρει όμορφα πράγματα και να είναι γεμάτο χαμόγελα για όλους μας....
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ήρθε νομίζω η ώρα για να θέσουμε τους στόχους μας για τη νέα χρονιά και επειδή εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα Beauty Blog, οι στόχοι μας θα επικεντρωθούν σε θέματα ομορφιάς!!

Για να δούμε, πόσους από αυτούς θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε αλλά και να κρατήσουμε φέτος....  

Ο πρώτος μας στόχος είναι απλός αλλά πολύ βασικός. 
"Να αφαιρούμε το μακιγιάζ μας κάθε βράδυ". 


Δεν πρέπει ποτέ να πέφτουμε για ύπνο χωρίς να έχουμε καθαρίσει το πρόσωπό μας. Όλα τα υπολείμματα μακιγιάζ αλλά και οι ελεύθερες ρίζες από τα καυσαέρια και την ατμόσφαιρα εμποδίζουν την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και κλείνουν τους πόρους του δέρματος μας. Όσο δύσκολο λοιπόν και αν μας φαίνεται μετά από μια "ατέλειωτη" ημέρα, πρέπει να κάνουμε ντεμακιγιάζ. Το καλύτερο είναι να καθαρίζουμε το πρόσωπό μας μόλις πάμε σπίτι και όχι πριν κοιμηθούμε που τα μάτια μας κλείνουν και τα πάντα μας φαίνονται δύσκολα. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση μπορούμε τουλάχιστον να χρησιμοποιήσουμε μαντηλάκια καθαρισμού.

Ο δεύτερος στόχος μας είναι "να φοράμε αντηλιακό καθημερινά" και να το ανανεώνουμε συχνά.


Το αντηλιακό (με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30 SPF) είναι απαραίτητο για τον καθένα μας καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και ανεξάρτητα του που βρισκόμαστε. Μας προστατεύουν από τη γήρανση αλλά και από τον καρκίνο του δέρματος (UVA ακτινοβολία) καθώς και από τα εγκαύματα (UVB ακτινοβολία). Ο πιο εύκολος τρόπος για να συνηθίσουμε τη χρήση SPF στο πρόσωπό μας είναι να το εντάξουμε στην καθημερινή μας ρουτίνα περιποίησης χρησιμοποιώντας δηλαδή μια κρέμα ημέρας η οποία περιέχει δείκτη αντηλιακής προστασίας.

Τρίτος στόχος: "Ενυδάτωση μετά το ντουζ"


Γνωρίζουμε ότι ένα ζεστό ντουζ αφαιρεί από την επιδερμίδα μας τα φυσικά έλαια της. Οι κρέμες προσώπου και τα body lotions είναι εξαιρετικά υποκατάστατα αυτών των ελαίων αρκεί να χρησιμοποιούνται σωστά αλλά και συχνά. Ένα καλό κόλπο είναι να έχουμε το body lotion στο μπάνιο. Βλέποντάς το θα μας θυμίζει ότι πρέπει να το απλώνουμε όταν το δέρμα μας είναι ακόμα νωπό ώστε να απορροφηθεί καλύτερα.

Τέταρτος στόχος: "Τακτική απολέπιση προσώπου αλλά και σώματος"

                                      

Είναι καλό να χρησιμοποιούμε ένα απαλό scrub μία με δύο φορές την εβδομάδα γιατί βοηθάει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και κάνει το δέρμα μας πιο λαμπερό.

Πέμπτος στόχος: "Φροντίδα χεριών".



Κατ' αρχήν δεν είναι σωστό να χρησιμοποιούμε τα χέρια μας και ιδιαίτερα τα νύχια μας σαν εργαλεία δηλαδή για να ανοίγουμε συσκευασίες, κουτιά κλπ. Όπως και το υπόλοιπο σώμα έτσι και τα χέρια μας θέλουν και αυτά τη δική τους φροντίδα. Για να τα προστατεύσουμε από την αφυδάτωση πρέπει να χρησιμοποιούμε μια καλή ενυδατική κρέμα χεριών. Αν η κρέμα χεριών έχει και SPF είναι ακόμα καλύτερα.

Έκτος στόχος: "Χέρια μακριά από το πρόσωπο".

Όσο δελεαστικό και αν φαίνεται σε ορισμένους να πειράξουν ένα σπυράκι ή ένα σημαδάκι στο πρόσωπο, ένα μόνο έχω να πω: ΜΑΚΡΙΑ!! Μόνο χειρότερα θα γίνουν τα πράγματα και όχι καλύτερα.

Σαν έβδομο στόχο βάζω το λεγόμενο "Stick to the program".

Όταν ξεκινάμε να χρησιμοποιούμε μια κρέμα ή μια θεραπεία περιμένουμε να δούμε αποτελέσματα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής τους. Αυτό βέβαια δεν είναι εφικτό. Όλες οι κρέμες και οι θεραπείες χρειάζονται τουλάχιστον 6 εβδομάδες για να δείξουν αποτελέσματα. Επομένως, δεν πρέπει να τα παρατάμε τόσο εύκολα. Αν και μετά τις 6 εβδομάδες δεν έχουμε δει κάποιο αποτέλεσμα τότε νομίζω πως είναι καιρός να κάνουμε μια αλλαγή.

Για όγδοο και τελευταίο στόχο αφήνω τον "καθαρισμό των πινέλων μας".


Στα πινέλα που χρησιμοποιούμε στο μακιγιάζ μας είναι εύκολο να αναπτυχθούν μικρόβια και βακτήρια. Επομένως, ο καθαρισμός τους είναι απαραίτητος. Το ιδανικό θα ήταν να τα καθαρίζαμε μετά από κάθε χρήση ή τουλάχιστον κάθε εβδομάδα. Αυτό για διάφορους λόγους δυστυχώς δεν γίνεται. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να καθαρίζουμε τα πινέλα μας μια φορά κάθε μήνα χρησιμοποιώντας σαπούνι χεριών ή σαμπουάν για μωρά και χλιαρό νερό ή αν θέλουμε κάτι πιο ειδικό μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα καθαριστικά πινέλων που υπάρχουν στο εμπόριο.

Αυτοί είναι οι στόχοι μου για αυτή τη χρονιά - πάντα βέβαια σε σχέση με το θέμα της ομορφιάς και της περιποίησης - και πιστεύω πως αυτή τη χρονιά θα τους επιτύχω χωρίς πολλές παρεκκλίσεις...

Εσείς βάλατε αντίστοιχους στόχους για φέτος;

Φιλιά !!
Αθηνά 





1 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©Copyright 2015 Beauty Notes by Athina | TNB