Προϊόντα Make - up! Πόσο αντέχουν ;

Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 2 σχόλια
Πολλές φορές αναρωτιέμαι πόσο καιρό πρέπει να κρατήσω ένα προϊόν μακιγιάζ είτε κάποια κρέμα κλπ, πριν το πετάξω. 

Ψάχνοντας λιγάκι ανακάλυψα ότι, εκτός από τα αντηλιακά, στα υπόλοιπα καλλυντικά δεν είναι υποχρεωτικό να αναγράφεται κάποια ημερομηνία λήξης. Συνήθως βέβαια, έχουν στην πίσω ή στην κάτω πλευρά τους ένα σύμβολο (κάτι σαν ανοικτό κουτάκι) που αναγράφει σε πόσους μήνες (π.χ. 6Μ, 12Μ, 24Μ), από όταν ανοιχτεί η συσκευασία, πρέπει να πετάξουμε το προϊόν. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι θυμόμαστε πότε το ανοίξαμε , γεγονός κάπως αδύνατο φυσικά. 

Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι τρόποι που  μας βοηθούν να τα διατηρήσουμε περισσότερο αλλά και να ξέρουμε πότε πρέπει να τα πετάξουμε.

1. Οι ζεστοί ή/και με υγρασία χώροι κάνουν τα προϊόντα μας να αλλοιώνονται γρηγορότερα από ότι οι πιο δροσεροί χώροι. Επομένως, το μπάνιο δεν είναι ο κατάλληλος χώρος αποθήκευσής τους. Καλύτερα λοιπόν να έχουμε τα καλλυντικά μας σε άλλο χώρο (π.χ. υπνοδωμάτιο), αν αυτό βέβαια είναι εφικτό.

2. Τα βακτήρια μειώνουν το χρόνο ζωής των καλλυντικών μας. Για να τα διατηρήσουμε περισσότερο είναι καλό να χρησιμοποιούμε μια μπατονέτα ή ένα πινέλο για την εφαρμογή τους και όχι τα δάχτυλά μας (που είναι υπεύθυνα για τη μεταφορά των βακτηρίων).


3. Όταν έχουμε να κάνουμε με mascara και eyeliner, θα πρέπει να τα κρατάμε μόνο μέχρι τρεις μήνες και μετά να τα αντικαθιστούμε .

4. Όλα τα φυσικά προϊόντα καλλυντικών που χρησιμοποιούμε δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όταν ένα προϊόν δεν έχει συντηρητικά μπορεί να διατηρηθεί το πολύ για ένα χρόνο, δυστυχώς, ακόμα και αν δεν το έχουμε ανοίξει.

5. Όταν τα προϊόντα μακιγιάζ αρχίζουν να χαλάνε μας το δείχνουν με τον τρόπο τους. Εμφανίζουν αλλαγές στο χρώμα ή - όπως συμβαίνει συχνά στα βερνίκια νυχιών - αρχίζουν να διαχωρίζουν στα συστατικά τους. Επίσης, πολύ σημαντικό στοιχείο είναι και η μυρωδιά. Όταν αλλάζει η μυρωδιά ενός προϊόντος τότε θέλει πέταμα. 

6. Τα foundations και τα  concealer είναι σωστό να τα αντικαθιστούμε μετά από 6 μήνες, ενώ τα  lip gloss μετά από 4 μήνες.


7. Σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν είναι το προϊόν αυτό καθ' εαυτό που χαλάει , αλλά τα συστατικά του, με αποτέλεσμα το προϊόν να χάσει τη δράση του. Κάποια συστατικά (π.χ. Vitamin C, αντιοξειδωτικά, ρετινοειδή κλπ.) χαλάνε όταν εκτεθούν στον ήλιο και τη ζέστη.

8. Τα προϊόντα σε μορφή πούδρας κρατάνε περισσότερο από τα αντίστοιχα σε υγρή μορφή (π.χ. ρουζ, foundation). Διατηρούνται δηλαδή για ενάμιση με δύο χρόνια.

9. Τα προϊόντα που είναι σε βαζάκια (π.χ. κρέμες) είναι πιο ευαίσθητα από αυτά που είναι αεροστεγή και έχουν αντλίες για την εφαρμογή τους. Όσο λιγότερο έρχεται ένα προϊόν σε επαφή με τον αέρα κατά τη χρήση του, τόσο περισσότερο αντέχει.

10. Το προϊόν που κρατάει τον περισσότερο καιρό είναι το άρωμα. Μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και 8 χρόνια και αν το βάλουμε στο ψυγείο θα κρατήσει ακόμα περισσότερο.

Διαβάζοντας και γράφοντας τα παραπάνω, διαπίστωσα δυστυχώς ότι δεν προσέχω όσο θα έπρεπε τα καλλυντικά μου. Ευκαιρία λοιπόν τώρα να διορθωθώ!!


Φιλιά !!
Αθηνά
2 σχόλια:

  • DTMakeUpGirl είπε...

    όμορφο και ενημερωτικό ποστ :)
    έχω έναν διαγωνισμό στο blog μου, αν σ' ενδιαφέρει πάρε μέρος :D
    http://dtmakeupgirl.blogspot.gr/2012/11/giveaway-shea-d-afrique-only-for-greece.html

Δημοσίευση σχολίου

 

©Copyright 2015 Beauty Notes by Athina | TNB