Η εφαρμογή του μακιγιάζ μπορεί να γίνει πολύπλοκη αλλά μπορεί να γίνει και πανεύκολη. Το βασικό για εμένα είναι να ξέρεις τι χρησιμοποιείς και κυρίως να ξέρεις ότι δε θα έχεις το τέλειο αποτέλεσμα με την πρώτη φορά. Όπως όλα, έτσι και αυτό θέλει εξάσκηση και υπομονή.
Ας ξεκινήσουμε όμως με το κομμάτι του να γνωρίσουμε τι είναι τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε για το μακιγιάζ μας. Με αυτή τη σειρά των posts θέλω να καλύψω τα βασικά προϊόντα για ένα μακιγιάζ και θα προσπαθήσω να το κάνω όσο καλύτερα μπορώ, δίνοντάς σας και κάποιες συμβουλές.
Φυσικά να διευκρινίσω ότι δεν είμαι επαγγελματίας, επομένως ορισμένα ίσως να μη σας φαίνονται σωστά αλλά έχω δει ότι σε έμενα δουλεύουν, γι΄αυτό και τα μοιράζομαι μαζί σας.
Σήμερα θα μιλήσουμε για δύο βασικά προϊόντα: το foundation και το concealer.
Foundation
Αν η λέξη foundation σε κάνει να τρομάζεις και να σκέφτεσαι βαρύ και cakey αποτέλεσμα, μάλλον δεν έχει δοκιμάσει ακόμα το κατάλληλο. Υπάρχουν πολλά και αυτό από μόνο του είναι δύσκολο. Σιτς μέρες μας η σύσταση τους μπορεί να είναι ταυτόχρονα ελαφριά αλλά και με πολύ καλή κάλυψη, χαρίζοντας αψεγάδιαστη όψη. Εξάλλου αυτό είναι και το νόημα του foundation. Να βοηθάει το δέρμα σου να δείχνει ομοιόμορφο και στα καλύτερά του και όχι να φαίνεται πως έχεις βάλει 10 στώρωσεις προϊόντος στο πρόσωπό σου.
Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι foundation για να διαλέξεις: υγρό, κρεμώδες και σε μορφή πούδρας. Αυτό σε μορφή πούδρας είναι καλό αν το δέρμα σου τείνει να είναι λιπαρό, ενώ το κρεμώδες σου ταιριάζει σε περίπτωση που το δέρμα σου είναι πιο ξηρό. Το υγρό foundation είναι το πιο διαδεδομένο και ταιριάζει σε όλους τους τύπους δέρματος. Αν φυσικά θεωρείς ότι το foundation δεν είναι για εσένα, μπορείς να το αντικαταστήσεις με μια ενυδατική με χρώμα, η οποία μπορεί να μην προσφέρει την ίδια κάλυψη αλλά προσεφέει ομοιόμορφο αποτέλεσμα, το οποίο είναι και αυτό που χρειαζόμαστε.
Και μερικές συμβουλές:
- Ποτέ μην εφαρμόζεις το foundation σου, σε δέρμα που δεν είναι ενυδατωμένο.
- Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα επέλεξε ένα oil-free foundation.
- Ένα κόλπο για να βρίσκεις τη σωστή απόχρωση, είναι να το ταιριάζεις με το χρώμα του λαιμού σου για να μη φαίνεται ότι φοράς μάσκα. Και φυσικά πάντα να το κοιτάς σε φυσικό φως.
- Blend, blend, blend! Ακόμα και αν το χρώμα ταιριάζει με αυτό του λαιμού σου κάνε πολύ καλό blending προς τα κάτω για να αποφύγεις το εφέ μάσκας.
Concealer
Πρόκειται για το βασικό σύμμαχο στο foundation σου, ώστε μαζί να σου δώσουν το αποτέλεσμα που θέλεις. Κυκλοφορεί σε διάφορες μορφές, όπως μολύβι, κρεμώδες, stick κλπ και πρέπει να κάνεις αρκετές δοκιμές για να βρεις αυτό που προτιμάς. Αν θέλεις να καλύψεις σημαδάκια και όχι να το εφαρμόσεις κάτω από τα μάτια πρέπει να χρησιμοποιήσεις απόχρωση που να ταιριάζει με την επιδερμίδα σου.
Μερικές συμβουλές:
- Τοποθέτησε το concealer είτε με το δάχτυλο είτε χρησιμοποιώντας ένα πολύ μικρό πινέλο, μην το τρίβεις και χρησιμοποίησε όσο πιο λίγο μπορείς.
- Σέταρε το με πούδρα για να διασφαλίσεις το αποτέλεσμα
Under - Eye Concealer
Μερικές φορές οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια δε φεύγουν, ακόμα και αν έχουμε κοιμηθεί αρκετές ώρες. Η λύση μας είναι το concealer. Για κάτω από τα μάτια θα χρειαστούμε ένα πιο κρεμώδες concealer καθώς η περιοχή αυτή είναι πιο ευαίσθητη. Θα χρειαστείτε μια απόχρωση πιο ανοικτή από αυτή της επιδερμίδας σας, έτσι ώστε να φωτίσετε την περιοχή. Μην το παρακάνετε όμως.
Μερικές συμβουλές:
- Εφαρμόστε το concealer αφού έχετε ολοκληρώσει το μακιγιάζ των ματιών σας. Έτσι θα "καθαρίσετε" τυχόν υπολείμματα.
- Σέταρε το με πούδρα για να διασφαλίσεις το αποτέλεσμα
Ελπίζω να βοήθησα.
Ραντεβού στο επόμενο post.
Φιλιά!!
Αθηνά
2 σχόλια:
Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου,Αθηνά!
Σε ευχαριστώ πολύ Δέσποινα μου!
Φιλιά!
Δημοσίευση σχολίου